GLAVNI UVJET STRUČNOST

'ZA 168 RADNIH MJESTA 11.000 PRIJAVA' Navala za posao u Agenciji za ozakonjenje bespravne gradnje

Razgovori s kandidatima koji ispunjavaju uvjete krenut će, kazala je ministrica graditeljstva, od 15. siječnja

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš poručila je da je HNS stabilna stranka, ali da javni istupi bivšeg predsjednika Radimira Čačića moraju biti usklađeni sa strankom.

- Gospodin Čačić je u zatvoru i sastajao se na raznoraznim sastancima. Sve sastanke koje ja obavljam, a vezani su uz stranku, dogovoreni su sa strankom. Prema tome, svaki član stranke treba neke stvari dogovoriti sa strankom, a ne nastupati samostalno, kazala je Mrak Taritaš novinarima prije sjednice Vlade.

Novinarima je otkrila i kako postoji velik interes za zapošljavanjem u novoj Agenciji za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Razgovori s kandidatima koji ispunjavaju uvjete krenut će, kazala je ministrica graditeljstva, od 15. siječnja, a već danas bi na stranicama njezina ministarstva trebali osvanuti pozivi za razgovor s kandidatima. Glavni uvjet bit će stručnost, a prednost pri zapošljavanju imat će nezaposleni, iako se ne može odbaciti ni da će posao u novoj agenciji dobiti netko tko već ima posao, ali ga želi promijeniti.

- Imamo 11.000 prijava za 168 radnih mjesta. Mi zapošljavamo i 20 ljudi izvan Zagreba, u svakoj od županija. Takvih smo prijava dobili 777. Inače su nam iz županija stizali podaci da nema ljudi, a nama se javilo njih 777, kazala je Mrak Taritaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:38