EKSKLUZIVNO IZ BAKUA

FOTO Nina Badrić za Jutarnji: Gostima sam na hrvatskom partyju dijelila lavandu i licitarska srca

Prošao je sjajno! Bilo je divno, skromno, ali meni veličanstveno!, napisala je Nina u svom dnevniku

Jutros sam malo duže spavala, jer danas imam manje obaveza nego prethodnih dana. A uz to, sinoć je u Baku bio party hrvatske eurovizijske delegacije. Prošao je sjajno! Bilo je divno, skromno, ali meni veličanstveno!

Ja sam kao glavna domaćica uz zvuke gitare otpjevala nekoliko skladbi, a uskoro su mi se pridružile Tunzale iz Azerbajdžana, makedonska predstavnica Kaliopi, Maya Sar iz BIH, Slovenka Eva Boto (koja je sa svojih šesnaest godina najmlađa pjevačica ovogodišnjeg Eurosonga), Gaitana iz Ukrajine, Željko Joksimović iz Srbije...

U znak dobrodošlice svim svojim gostima uz osmijeh i veselje podijelila sam vrećicu lavande i licitarska srca. Ma, baš je bilo super!

Par sati prije našeg partyja održala sam i nastup u Euro Villageu.

Pišem ovaj dnevnik iz moje hotelske sobe iz koje puca pogled na cijeli grad, pa tako i na Kristalnu dvoranu u kojoj je u četvrtak drugo polufinale u kojem i sama nastupam. Sutra su na rasporedu još dvije generalne probe, a ja se stvarno nadam da će organizatori pokazati dobru volju da uklone sve tehničke nedostatke, kako bismo 'Nebo' predstavili u punom sjaju.

Večeras je na rasporedu prvo eurovizijsko polufinale. Stručni žiri je već glasao u ponedjeljak, na njihovoj zadnjoj generalnoj probi, a danas svoje glasove daje i publika. Prvi na pozornicu izlazi Rambo Amadeus iz Crne Gore, slijede Island, Grčka, Latvija, Albanija, Rumunjska, Švicarska, Belgija, Finska, Izrael, San Marino, Cipar, Danska, Rusija, Mađarska, Austrija, Moldova i Irska. Moji favoriti u prvog polufinala su ruske babuške, simpatične bakice koje su na pozornicu donijele i štednjak, pa peku kolače i pjevaju 'Party for Everybody'.

Voli vas vaša Nina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:43