TUHELJSKA DILEMA

JOSIP KREGAR NAJAVIO DA ODLAZI IZ SABORA Odluka ovisi o odgovoru na pitanje u kojem smjeru ide SDP

Zagreb, 200912.Sabor.Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Zastupnici su na danasnjem nastavku zasjedanja u hitnoj proceduri razmotriti prijedlog zakona o poticanju investicija i unapredjenju investicijskog okruzenja, od kojeg Vlada ocekuje da ce stvoriti pretpostavke za vise kvalitetnih investicijskih projekata i otvaranje novih radnih mjesta.Na fotografiji: Josip Kregar.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Nezavisni zastupnik Josip Kregar vjerojatno će od 1. siječnja otići iz Sabora, a Hini je danas objasnio kako je nezadovoljan smjerom u kojem se kreće SDP , s čije je liste izabran u parlament.

"Već sam podnio zahtjev za prenošenjem radnog odnosa na Pravni fakultet od 1. siječnja, jer je to moje osnovno zanimanje. Tamo ima previše posla, predajem 16 sati tjedno", rekao je Kregar.

Naglasio je da će odluka o tome hoće li ostati u Saboru ovisiti o odgovoru na pitanje u kojem smjeru ide SDP, koje sutra namjerava postaviti vrhu stranke, na 'team buildingu' u Tuhelju.

"Ako ne dobijem odgovor na to pitanje, reći ću, hvala lijepa", kazao je Kregar, koji ima dojam da SDP stoji u mjestu i da ne zna u kojem će se smjeru dalje kretati.

Stranci zamjera niz odluka vezanih uz održavanje referenduma o braku, izmjene Ustava i neke druge inicijative, no posebno je, kaže, nezadovoljan izostankom reforme izbornog sustava i uređivanja unutarnjih odnosa u strankama te nedonošenjem etičkog kodeksa za državne dužnosnike.

"Sve to je sažeto u deset točaka koje sam prije više mjeseci poslao predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, no nikakav odgovor na to nisam dobio", kaže Kregar, koji sumnja da će i u Tuhelju dobiti odgovor na pitanja koja ga muče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:25