MODRI BEZ POGOTKA

FOTO: ZADAR - DINAMO 0-0 Dinamo jalovim napadima nije uspio srušiti Zadar, titulu tragičara ponio Soudani

 Jure Miskovic / CROPIX

Taman kada se činilo da je Dinamo izašao iz krize dogodio mu se Zadar. U nedjelju je u Stanovima odigrao bez golova i propustio se odvojiti na vrhu ljestvice. Osim toga, Dinamo je prosuo i dobro raspoloženje u nezgodno vrijeme; samo par dana dana uoči gostovanja kod Ludogoreca.

Titulu tragičara ponio je Soudani koji je promašio nekoliko izglednih prilika, ali i sudac Marić koji je poništio regularan gol Dinama u 63. minuti. Doduše, bilo je to na sugestiju pomoćnika, ali... Dinamo je bio bolji svih 90 minuta, ali pravu snagu pokazali su tek u završnici utakmice kada su stisnuli domaćine na način na koji su trebali igrati od prve minute.

Gosti iz Zagreba od samog početka uzeli su posjed lopte i zagospodarili travnjakom. Plodove su mogli uzeti već u 2. minuti preko Soudanija pa malo kasnije preko Fernandesa. No, obrana domaćina bila je na visini zadatka. Dominacijom je Dinamo s lakoćom dolazio pred kazneni prostor protivnika, ali tu su najčešće i stali. Igrači Branka Ivankovića nisu imali rješenje za probiti gustu zadnju liniju domaćina.

Najbliži vodstvu u prvom djelu bili su u 35. minuti kada je Fernandes sam izašao pred vratara Matkovića, ali njegov udarac odlazi u gol aut. S druge strane, domaćini su rijetko prelazili centar igrališta. Vrebali su priliku za kontru, ali gosti se nisu dali iznenaditi. No, nisu Zadrani previše riskirali. Njima je ionako “nula” bila ravna pobjedi.

U nastavku ista pjesma. Doduše, Dinamo je ubacio u brzinu više, ali gol je i dalje bio enigma a napadače, ponajprije za Soudanija kojem nije priznat pogodak u 63. minuti. Pomoćni sudac procjenio je zaleđe Soudanija koji je već proslavio gol, a digla se i klupa Dinama... Međutim, Bruno Marić uvažio je sugestiju pomoćnika i poništio pogodak. Snimka ga je demantirala.

Shvativši kako je vrag odnio šalu Ivanković je nakon sat vremena igre ubacio Čopa umjesto Antolića, malo kasnije je Ademi ustupio mjesto Pamiću no slika se nije mijenjala. I dalje je Soudani promašivao kao na tekućoj traci, a nova nevolja stigla je prisilnom izmjenom. Addy se ozlijedio pa je umjesto napadača Ivanković morao uvesti Leku.

Nešto prije zabilježili smo i najbolju priliku Zadra kada je Josip Tadić pobjegao obrani Dinama te pucao iz okreta ali Zelenika je bio na mjestu i otklonio opasnost. U zadnjim minutama Dinamo je očajnički pokušavao doći do pobjede, ali obrana Zadra i vratar Matković su zaključali vrata.

ZADAR - DINAMO 0-0

KRAJ UTAKMICE

90. minuta - Igrat će se još 5 minuta.

82. minuta - Zadar je mogao do tri boda, Tadić se oslobodio, pucao i pogodio stativu.

80. minuta - Soudani je još jednom bio u odličnoj prilici, opet nije bio precizan samo s nekoliko metara.

62. minuta - Soudani je postigao pogodak, ali je poništen radi zaleđa.

59. minuta - Dinamo je imao odličnu šansu, ali Soudani nije uspio s par metara ugurati loptu u mrežu.

57. minuta - Ista slika kao iz prvog dijela, Dinamo vodi igru, Zadar čeka svoju priliku iz kontre.

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

35. minuta - Nakon kombinacije Soudanija i Fernandesa, Čilieanac je izašao sam pred vratara Zadra, no njegov udarac je bio za malo neprecizan

34. minuta - Udarac Antolića završio je u naručju Matković

32. minuta - Udarac Ademija sa dvadesetak metara otišao je visoko iznad gola

28. minuta - Uspavanka na Stanovima. Bez ideje, trke, prilika, golova...

10. minuta - Apsolutna dominacija Dinama na početku utakmice. Glavni pokretač svih akcija gostiju iz Zagreba je Soudani

2. minuta - Već u prvoj akciji zaprijetio je Dinamo. Udarac Soudanija otišao je za malo pored vratiju

Utakmica je počela

ZADAR: Matković - Sarić, Jerbić, Neretljak - Bilaver, Muić, Vasilj, Hrgović - Begonja - Ivančić, Tadić

DINAMO: Zelenika - Pinto, Šimunović, Addy, Pivarić - Sare, Antolić, Ademi, Sammir - Soudani, Fernandes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:29