NASLOV U HRVATSKU

'OTIŠLI SMO KAO VELIKI AUTSAJDERI, A VRAĆAMO SE KAO FRAJERI' Zagrebaši oduševljeni nakon trijumfa

Ponosan sam na igru svoje momčadi. Divan ambijent, publika, promidžba rukometa. Utakmica u kojoj je bilo svega - oduševljen je bio Boris Dvoršek
 Maja Zlatevska/CROPIX

Dugo su još ostali na terenu, Komiti su otišli, nisu čestitali, nije to za njihove živce. Uzeli su pehar, Stepančić je uzeo kantu za najboljeg strijelca i povukli se uz kraj terena na slikanje i naravno pjesmu.

Puno je toga izašlo iz njih nakon tih 70 minuta igre. Jednom kada budu pričali, reći će, jednom smo u Skoplju osvojili naslov, bila je ona SEHA liga, ludilo na tribinama.

Ivica Obrvan im je dijelio nagrade i čestitke i rekao:

- Znaš, nije lako u takvoj atmosferi igrati pobijediti. Svaka čast dečkima.

Boris Dvoršek bio je ponosan na svoje igrače. Mlad trener, mladi oni, puno srce.

- Svojim igračima čestitam zbog mjesec dana koji su iza nas. Odricali su se da bi došli do ovoga. Ponosan sam na igru svoje momčadi. Divan ambijent, publika, promidžba rukometa. Utakmica u kojoj je bilo svega.

Priprema za utakmicu je bila jednostavna.

- Budite frajeri, odigrajte mušku utakmicu. To sam im rekao. I bili su. Nismo potonuli, makar smo primili gol u zadnjoj sekundi, prvi gol u produžetku, ostali smo bez Josipa Valčića. Čast mi je da sam ovdje večeras kraj Veselina Vujovića kojem sam se divio kao klinac.

Dobio je potpitanje zašto ne više Mandalinić umjesto indisponiranog Josipa Valčića.

- Mandalinić je loš u obrani, nismo imali mogućnost mijenjati tri igrača. On ima 19 godina, malo je bez sampouzdanja, a to je bila moja odluka. Nije igrao ni Šebetić, a mogao je. Mora Mandalinić raditi na svojoj odgovornosti u igri.

Jerko Matulić izrastao je u apsolutnog junaka pobjede, sjajno je zamijenio Horvata, sve pozabijao, osim onog penala koji je mogao riješi sve nakon 60 minuta, ali mladost.

- Dogovor je bio sve, igrali smo vrhunski rukomet, krasno je igrati pred ovakvom publikom. To je pobjeda za sport. Nismo bili autsajderi, to ćemo dogodine pokazati i u Ligi prvaka.

Luka Stepančić Zagrebov je junak u protekla dva skopska rukometna dana. Igrao je sjajno, prvi strijelac turnira, možda i MVP, ali dobro ne može Zagreb odnijeti baš sve.

- Ne mogu ni opisati sreću, najbolje da se ohladimo. Odigrali smo odlično, nismo podlegli atmosferi, čak nam je o odgovarala. Na trenutke smo bili toliko moćni, vidjeli smo da nemaju odgovora. Karakter je kad primiš gol sa sirenom i vratiš se do pobjede.

Najbolji strijelac?

- Nagrada, to uopće nije bitno, najvažnije da smo mi pobijedili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:07