SLAVLJE I NA 200

Usain Bolt: Najveći sam živući atletičar, postao sam legenda! Šef MOO-a Rogge: Još nisi legenda

Pokazao sam danas svijetu tko je najbolji, objasnio je 25-godišnji Jamajčanin
 AP

- Nisam otrčao svjetski rekord. Ali iznimno sam sretan. Danas sam napokon postao legenda! – izjavio je Usain Bolt, najbrži atletičar na svijetu, nakon svoje pobjede u olimpijskoj utrci na 200 metara...

- Najveći sam živući atletičar. Pokazao sam danas svijetu tko je najbolji – objasnio je 25-godišnji Jamajčanin pobliže vlastiti koncept legende.

Nitko nikad prije njega nije obranio zlatne medalje u obadvjema sprinterskim disciplinama, na stotinu i dvije stotine metara:

- To je ono što sam želio postići. I to je ono što sam postigao – poentirao je Bolt.

Bolt je nadmašio učinak Carla Lewisa koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju na OI 1984. i 1988. godine, te postao prvi atletičar u posljednjih 36 godina koji je osvojio po dvije pojedinačne olimpijske titule uzastopce. Posljednjem je to uspjelo Fincu Lasse Virenu na 5.000 i 10.000 metara na OI u Munchenu (1972) i Montrealu (1976).

No, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge ne slaže se s ovom tvrdnjom. Smatra kako je Jamajčanin Usain Bolt ikona svjetske atletike, ali i kako još uvijek nije legenda.

- O njegovoj karijeri se može suditi kada ode u mirovinu. Carl Lewis je nastupio na četiri olimpijade i na svima je osvajao medalje. On je legenda. Treba sačekati i vidjeti hoće li Bolt biti spreman i motiviran tako dugo se boriti. U ovom trenutku on je ikona, ali ne i legenda, poručio je predsjednik MOO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:12