DINARA - HAJDUK 1-1

HAJDUK SE OSRAMOTIO U KNINU Tomislav Kiš spasio Bijele od poraza, ali ne i od groznog dojma

Za Dinaru je pogodio Ivan Matić, 23-godišnji blagajnik iz gradskog komunalnog poduzeća u Kninu, inače igrač školovan na Šubićevcu
 Tom Dubravec / CROPIX

Osramotio se Hajduk u Kninu. Pristupom, igrom, realizacijom i rezultatom. Pogodak Kiša u završnim minutama spasio je Bijele od poraza, ali ne i od groznog ukupnog dojma. Proslavu 100. obljetnice Dinare Igor Tudor nikako neće tretirati generalkom za Dinamo, jer da se taj susret okarakterizirao probom za derbi, onda se Bijeli zaista ničem dobrom ne bi nadali u derbiju.

Ovako će sam ostati konstatacija da su se Bijeli silno obrukali u ogledu s Dinarom, ekipom koja za dva tjedna počinje prvenstveno natjecanje u najnižem rangu šibenske županije. U neka financijski sretnija vremena ovakva bi se igra na Poljudu žestoko kaznila po džepu, ali danas se nema od čega sankcionirati. Bijelima se komotni pristup osvetio odmah na startu, momčad novog trenera Davora Višića (debitirao protiv Hajduka) rano je postigla pogodak, zatvorila se na svoju polovicu i uspješno branila do samog finiša.

- Dragi gledatelji, vjerovali ili ne, Dinara vodi 1:0 - tim se riječima službeni spiker Ante Livaja obratio gledateljima podno kninske tvrđave nakon završenog prvog poluvremena.

To je zaista bila vijest, jer Hajduk je protiv Dinare uspio upisati seriju velikih promašaja u početnih 45 minuta. Bijeli su iz prve akcije primili zgoditak, s ruba kaznenog prostora desni kut vratiju Stipice prizemnim udarcem pogodio je Ivan Matić, 23-godišnji blagajnik iz gradskog komunalnog poduzeća u Kninu, inače igrač školovan na Šubićevcu.

- Ića, skini dres, počasti nas - dovikivali su gledatelji strijelcu neočekivanoga gola.

Hajduk je mrežu Marija Milića zatresao samo dvije minute kasnije, ali pomoćnik Perica signaliziranjem zaleđa poništio pogodak Mujana. Izgledalo je da će Bijeli ipak s lakoćom ponovno do zgoditka, jer stvarali su prigode koje je uistinu bilo teško promašiti. Ali, Maglica je mislio da će zabiti s "pola snage", međutim ne ide lagano ni sa županijskim ligašem.

Maglica je promašio u 17. i 24. minuti, Sušić je u tri navrata plasirano pucao u obrambeni blok i ruke Milića, kapetan Andrijašević pogodio je desnu vratnicu, a Mujan u 30. glavom s pet metara pucao preko vratiju. Tudor je upravo Mujana često upozoravao na lagodni pristup, u sredini terena često se "davila lopta", ali sveukupno realizacija se, kao i u prvenstvenim dvobojima, potvrdila kao najveći problem koji mora zabrinuti Tudora.

Uostalom, utakmica u Kninu je zbog toga i organizirana, da se Bijeli s Dinarom oslobode realizatorskoga grča. Ali, ne da se nisu oslobodili, nego su tu frustraciju još i povećali. Čak je Tudor pokušao i sa stoperom Milovićem u špici gdje je igrao gotovo cijelo drugo poluvrijeme. U nastavku je Dinara uvela i nekoliko juniora, a Hajduk je do pogotka došao udarcem glavom Kiša koji je zatresao mrežu pričuvnog, 18-godišnjeg vratara Antonija Meštrovića. Prije toga je Dinara u 77. minuti preko Krvavice koji je izašao sam pred Stipicu imala priliku za 2:0, ali obranom se istaknuo čuvar mreže Hajduka.

Premijeru u bijelom dresu je upisao Haris Bukva, novi igrač koji se ničim nije primijetio. Zato ga nećemo ni secirati, jer ionako dvaput nije pošteno imao loptu u nogama. U Hajduku kakav je igrao u Kninu ne bi se ni puno bolji igrači zamijetili, pa time i za Bukvu možemo pronaći olakotnu okolnost. Ali, jasno je da nije igrač poteza koji će sam probuditi momčad.

DINARA - HAJDUK 1:1 (1:0)

KNIN - Igralište Dinare. Gledatelja 1500. Sudac : I.Krečak (Šibenik). Pomoćnici : Perica (Šibenik) i Hrga (Koprno).

STRIJELCI: 1:0 - Matić (2), 1:1 - Kiš (88).

DINARA (4-5-1): M. Milić - Jurić, Stojak, D. Radić, Ercegovac - I. Jonjić, Matić, Teskera, Dilber, A. Radić (od 35. Amanović) - Mijač; u drugom poluvremenu još su igrali: Bogut, Krvavica, Raić, Kremenjaš, Budimir, J. Radić, Sitar, Nikolić-Kovačić, Meštrović). TRENER: Davor Višić.

HAJDUK (4-2-1-3): Stipica - Mikanović, M. Jonjić (46. Maloča), A. Milić, Lučić (od 46. Jozinović) - Sušić (od 46. Milović), Nižić - Andrijašević (od 46. Prskalo) - Mujan, Maglica (od 46. Kiš), Bukva. TRENER: Igor Tudor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 00:05