NA SUD ZBOG FACEA

Otvarao LAŽNE PROFILE na ime dviju zadarskih studentica pa ih nazivali nepoznati muškarci i tražili seksualne usluge

Lažni profili su nudili seks, a ponuđeni su i kontakt brojevi. Dvije djevojke sumnjiče Matu Kožula, člana HDZ-a

ZADAR - Svjedočenjem istražiteljice kriminalističkog Odjela zadarske policije , u ponedjeljak je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje zaposleniku Gradske uprave Zadra i članu mladeži HDZ-a, Mati Kožulu (27) koji je na dvije društvene mreže, Facebooku i Iskrici , otvorio lažne profile na ime svoje dvije poznanice .

Zaposlenik gradskog odjela za financije, koji je sa radnog mjesta suspendiran do pravomoćnosti presude, tereti se za nedopuštenu uporabu osobnih podataka, a optužnica je podignuta nakon što je utvrđeno da je na lažnim profilima objavio fotografije djevojaka S.P. i T.R., njihove brojeve mobitela i kućnog telefona.

Nakon što su primile brojne lascivne poruke, djevojke su cijeli slučaj prijavile policiji, o čemu je danas svjedočila službenica kriminalističkog odjela zadarske policije koja je vodila istragu. Kazala je kako se policiji najprije obratila S. P., a sljedeći dan i T. R.

- Nazivali su ih nepoznati muškarci i tražili seksualne usluge. T. R. donekle se držala, a S. P. bila je izvan sebe. Odmah sam kontaktirala administratora na Iskrici i doznala IP adresu. Zatražili smo da nam izlista sadržaj i profil odmah ukine, što je djelomično i učinjeno - ispričala je istražiteljica dodajući kako s administratorom Facebooka policija nije mogla odmah stupiti u kontakt jer nije u Hrvatskoj.

- Na opciji prijavljivanja lažnog profila i po stotinu puta na dan prijavljivala sam profile oštećenih djevojaka samo da administrator što prije reagira i ugasi ih - posvjedočila je istražiteljica. Do novog ročišta koje je zakazano za 29. ožujka, branitelj optuženoga zatražio je telekomunikacijsko vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi može li se i na koji način zlorabiti fiksna telefonska linija bez znanja vlasnika.

Iako je tijekom suđenja optuženi Kožul opovrgnuo krivnju kazavši kako su mu Zadranke bile dugogodišnje poznanice, ali da ne zna njihove brojeve mobilnog i kućnog telefona, kao ni e-maila, te da nisu bili Facebook prijatelji, djevojke su to opovrgnule. Posvjedočile su kako su sa njim često razgovarale putem mobitela i izmjenjivali SMS poruke, te da su bili i FB prijatelji. Kazale su kako je sve počelo nakon što su Kožula, dok je još bio u vezi sa njihovom prijateljicom, vidjele u društvu nepoznate djevojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:50