OČARAVAJUĆA TINY

VIDEO: PRVI KORACI BEBE GORILE Ovo je jedan od najgledanijih videa na You Tube-u svih vremena!

Kada je u londonskom zoološkom vrtu rođena gorila po imenu Tiny, a na YouTubeu pojavio video na kojem Tiny prvi put samostalno korača uz ohrabrivanje svoje mame, nitko nije ni slutio da će baš taj video biti jedna od najgledanijih ikada...

Preslatka gorila gleda mamu i traži podršku kako bi se odvojila od njenih ogromnih šaka, ali uz lagano teturanje uspijeva napraviti nekoliko koraka.

Radnici zoološkog vrta u Londonu su snimili mladunče tromjesečne gorile koje se trudi zadiviti svoju mamu i posmatrače, ali se vrlo brzo nesigurno vraća u mamine ruke.

Čuvari zoološkog vrta su se se trudili naći prikladnije ime, jer Tiny (malecki) ubrzo nije bilo prikladno jer je mladunče vrlo brzo naraslo, no I dan danas veliki gorila ostao je malecki!

Zašto je ovaj video jedan od najglednanijih

Možda zato što je analiza genoma najvećeg primata pokazala da čovjek i gorila, koji su se na evolucijskom putu razdvojili prije oko 10 milijuna godina, dijele oko 96 posto svojih gena. Sa čimpanzama, od kojih smo se na evolucijskom putu razdvojili prije oko šest milijuna godina, dijelimo oko 98 posto gena!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:43