OBITELJ SHRVANA

FOTO Bolni ispraćaj Siniše Svilana: Od prijatelja se govorom oprostio Lokas, obitelj shrvana

 Vojko Bašić / CROPIX

Uz zvuke klapske pjesme u Trogiru je na vječni počinak ispraćen novinar Siniša Svilan. Uz neutješnu majku Jele, životnu partnericu Silvanu, kćerku Galu, te sestre Eliju i Maju od televizijskog novinara na gradskom groblju posljednji put oprostili su se njegovi brojni prijatelji i kolege.

Posljednje zbogom Siniši su izrekli Joško Lokas, Milan Majerović Stilinović, Ivana Ivančić, Arijana Čulina, Mirando Mršić, Milanka Opačić, Ivica Propadalo, Antonija Blaće...

- Još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema - kratko je kazao Daniel Delale, Svilanov dugogodišnji suradnik.- Pamtit ću ga po osmijehu. Kada bi se Siniša nasmijao, imao si dojam da je sve ljepše, jer taj osmijeh je bio iskren i dolazio je od čovjeka koji je volio ljude, koji u svom poslu nikad nije zaboravio biti čovjek - rekao je Ivica Propadalo.

Nenadana smrt njihova sugrađanina, dečka koji je za život počeo zarađivati u trogirskom brodogradilištu, a koji se zahvaljujući talentu i marljivosti vinuo do zvijezda, rastužila je Trogirane, pa su mnogi došli na posljednji Svilanov ispraćaj. Bili su tamo i njegovi kolege iz školskih klupa, a mnogi nisu uspjeli sakriti suze dok su se od novinara opraštali bacajući ružine latice na njegov grob.

Malo tko je znao da se Svilan posljednjih tjedana tužio kako se ne osjeća najbolje. - Žalio se na bolove u želucu i slabost, ali unatoč poteškoćama smatrao je da se ne radi o ničem ozbiljnijem, pa nije otišao liječniku. U šali je govorio da nema vremena za odlazak kod doktora, odmahivao je rukom, govoreći da će ga slabost i želučani bolovi proći. Nažalost, bio je u krivu, a sada je prekasno govoriti o tome što bi bilo da je bilo - s tugom kažu Svilanovi beogradski kolege s Happy Tv-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:20