MLADA GLUMICA

FOTO: ZVIJEZDA JE ROĐENA Tihana Lazović na Berlinaleu predstavljena kao jedna od deset europskih glumačkih nada godine

 Getty
Film „S onu stranu", hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste u kojem igra Tihana Lazović, prikazan je premijerno u nedjelju navečer u sklopu Panorame, jednog od najvažnijeg programa Berlinalea

BERLIN - Hrvatska glumica Tihana Lazović predstavljena je na svečanosti u Berlinu u sklopu projekta European Shooting Stars, kojim se svake godine na Berlinaleu predstavljaju mlade europske gumačke nade, priopćila je organizacija European Film Promotion.

„S ponosom predstavljamo Tihanu Lazović, čiji se film „S one strane“ prikazuje i u službenom programu Panorama 66. Berlinalea“, stoji u priopćenju Europian Film Promotion (EFP), inicijative za promicanje europskog filma koja uz pomoć Europske unije radi na promociji europskog filma.

Među aktivnosti EFP-a spada i projekt European Shooting Stars, u sklopu kojega se svake godine na Berlinaleu predstavnicima medije i filmske industrije predstavlja deset glumačkih talenata u usponu.

Svečanosti European Shooting Stars nazočio je i direktor Berlinalea Dieter Kosslichk i njemačka državna tajnica za kulturu Monika Gruetters.

European Shooting Stars: Tihana Lazović (foto: Getty)

Film „S onu stranu“, hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste u kojem igra Tihana Lazović, prikazan je premijerno u nedjelju navečer u sklopu Panorame, jednog od najvažnijeg programa Berlinalea.

U sklopu European Shooting Stars su već 2010. i 2011. bile predstavljene hrvatske glumice Zrinka Cvitešić i Marija Škaričić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:14