NAJBOLJA GLUMICA

TIHANA LAZOVIĆ NAKON VELIKOG PRIZNANJA 'Htjela sam biti slavna pijanistica, a sad sam opijena dojmovima glumačkog uspjeha'

 Livio Andrijic / CROPIX

Kod Tihane je presudna živahnost. Nju svi zavole upravo zbog toga i može ju se smjestiti i u najveći glamur i u najveću divljinu. Taj dualizam je jako bitan za svakog glumca, rekao je nedavno redatelj Dalibor Matanić za Jutarnji list, opisujući glavnu zvijezdu svog filma “Zvizdan” Tihanu Lazović. Upravo zahvaljujući toj ulozi, mlada 25-godišnja Zadranka osvojila je ulaznicu za svjetsku filmsku scenu. Na netom završenom Berlinaleu Tihana Lazović osvojila je priznanje Shooting Stars i time postala, nakon Zrinke Cvitešić 2010. i Marije Škaričić 2011., treća hrvatska glumica koja je dobila tu nagradu.

Kontakti za agente

- Presretna sam. Bilo je stvarno odlično, iako nam je raspored bio naporan jer smo imali obaveze od jutra do ponoći. U svakom slučaju, jedno golemo iskustvo i izvrsna prilika jer smo sa stranim casting agentima razmijenili kontakte. Iskreno, još uvijek nisam stigla razmisliti o svemu jer sam se vratila na snimanje serije i odmah ušla u pogon - priča Tihana Lazović koja trenutno ima nekoliko projekata. Kad se sve zbroji, Tihanin glumački put je fascinantan. Iza nje su samo četiri godine glumačke karijere, a već ima dvije Zlatne arene. Iako je Tihani i samoj jasno da je njezin glumački uspon strelovit, skromno zaključuje da je to vjerojatno stvar njezine opuštenosti.

- Naravno, potreban je i talent, no mislim da je tu presudna moja opuštenost - kaže Tihana Lazović.

Gluma nije bila njezin prvi izbor jer je željela postati slavna pijanistica. U drugom razredu srednje muzičke ipak je prekinula školovanje i bez znanja roditelja upisala se na glumačku radionicu.

Tajno upisala Akademiju

Njezina starija sestra Tatjana ostala je, pak, dosljedna glazbi i danas je profesorica klavira u Zagrebu. Tihana je talent za glumu očito naslijedila od majke Gordane, profesorice talijanskog i engleskog, koja se tijekom studentskih dana amaterski bavila glumom. Disciplinu i požrtvovnost, kako je otkrila za Gloriju, naslijedila je od oca Miljenka, bivšeg golmana Rijeke i Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:40