SHRVANI KOLEGE I OBOŽAVATELJI

U bizarnoj nesreći poginuo mladi, 27-godišnji glumac ‘Zvjezdanih staza’

Anton Yelchin
 Tony Gentile / REUTERS

Mladi američki glumac ruskog porijekla, Anton Yelchin, koji je najpoznatiji po ulozi u filmskom serijalu ‘Zvjezdane staze’, preminuo je od posljedica bizarne nesreće u kojoj ga je zdrobio vlastiti automobil.

Nezgoda se dogodila kraj njegove kuće u Los Angelesu kad je auto izbačen iz brzine krenuo unatrag i priklještio 27-godišnjeg glumca uz zidni poštanski sandučić i ogradu.

Preminuo je od posljedica ozljeda ubrzo nakon toga, oko jedan sat poslije ponoći u nedjelju.

Yelchin će ostati zapamćen po ulozi Pavela Chekova u ‘Zvjezdanim stazama’, lika kojeg je originalno utjelovio Walter Koenig, danas 79-godišnjak. Treći nastavak popularne franšize s Yelchinom u ulozi Chekova trebao bi ugledati svjetlo dana sljedeći mjesec. Glumio je i u filmovima poput ‘Like Crazy’ i ‘Green Room’.

Holivudske zvijezde su se na društvenim mrežama pozdravile od prijatelja i kolege, očito svi još u šoku.

‘Naš dragi prijatelj, kolega… Jedan od najotvorenijih i intelektualno najznatiželjnjih ljudi koje sam ikad imao čast upoznati. Tako nevjerojatno talentiran i velikodušan. Mudriji nego što bi očekivali za njegove godine. I otišao je puno prije vremena. Njegovoj obitelji šaljem svu ljubav i snagu u ovom nemogućem periodu tuge’, napisao je Zachary Quinto, koji igra Spocka u filmovima, na Instagramu.

Kolega glumac John Cho, koji igra Sulua, napisao je na Twitteru: ‘Jako sam volio Antona Yelchina. Bio je pravi umjetnik - znatiželjan, prekrasan, hrabar. Bio je divan prijatelj i divan sin. Potpuno sam shrvan.’

Žaljenje nije propustila objaviti ni službena stranica 'Zvjezdanih staza'.

Yelchin je bio sin jedinac. Rodio se u Sankt Peterburgu, a roditelji su mu bili profesionalni umjetnički klizači. Međutim, u SAD su odselili dok je Anton još bio beba.

Glasnogovornica policije u Los Angelesu, Jenny Hosier, rekla je da je mladi glumac upravo izašao iz automobila kad je auto krenuo unatrag. Trebao se naći s prijateljima na probi.

Kad se glumac nije pojavio, prijatelji su došli do njegove kuće i pronašli ga mrtvog, piše BBC. Jennifer Allen, zastupnica glumca, potvrdila je smrt i zatražila privatnost zbog obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:17