VINTAGE INDUSTRIAL

BRANT BJORK Karavana veterana pustinjskog rocka i gurua stoner rock scene sutra stiže u Vintage

Brant Bjork
 VINTAGE INDUSTRIAL
 

Pustinjski mag Brant Bjork ovog četvrtka 19. listopada dolazi poharati zagrebački Vintage Industrial Bar (Savska 160) sa svojom desert karavanom u sklopu 'Gree Heen'' europske turneje kako bi predstavio zadnji album 'Tao Of The Devil' te tom prilikom velikog prijatelja Seana Wheelera kao specijalnog gosta.

Bjork je rock slavu dotaknuo kao bubnjar Kyussa i Fu Manchua, a vremenom se odlučio posvetiti sebi i onome što on voli. Specijalni gost na turneji je njegov prijatelj odvjetnik Sean Wheeler poznat po teatralnim nastupima i svojim tetovažama, a mnogi ga uspoređuju s Tom Waitsom i Markom Laneganom.

Brant Bjork rođen je u Palm Desertu gdje je već s 13 godina počeo nastupati. U srednjoj školi počeo je svirati sa svojim prijateljima Josh Hommeom, Chrisom Cockrellom i Johnom Garciom iz čega se formirao bend koji danas svi znamo kao Kyuss, jedan od najutjecajnijih desert rock bendova današnjice i predvodnika svjetske stoner rock scene. Sve se to odvijalo početkom devedesetih, a tada su izdali tri zlatna albuma koji su ostavili traga u tom glazbenom pravcu ('Wretch', 'Blues for the Red Sun' i '(Welcome to) Sky Valley').

press
Brant Bjork

Bjork '93., napušta Kyuss i seli u Humboldt kako bi pekao pizze i igrao nogomet. Previše kiše ga je vratilo u toplije krajeve gdje je osnovao svoju nezavisnu izdavaču kuću pod nazivom EL Camino, koja kasnije postaje Duna Records i Low Desert Punk Records. '96. se spojio s Hommeom kako bi zajedno osnovali The Desert Session sagu i radili na onome što je danas Queens Of The Stone Age. Godinu kasnije, Bjork se pridružio bendu Fu Manchu kao bubnjar i s njima snimio pet albuma. Početkom novog milenija se bacio u solo vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:41