10. JAZZ EX TEMPORE

GOST OPATIJE Genij usne harmonike Antonio Serrano kojeg je obožavao veliki Paco de Lucia

 http://antonioserranoharmonious.com
Projekt spajaja umjetnike najrazličitijeg kulturnog i umjetničkog porijekla koji zajedno žive, surađuju i stvaraju novu glazbu u jednotjednom druženju

Ove godine projekt opatijski jazz projekt Elvisa Stanića, Jazz Ex Tempore, slavi 10. rođendan. Spajajući umjetnike najrazličitijeg kulturnog i umjetničkog porijekla da zajedno žive, surađuju i stvaraju novu glazbu u jednotjednom druženju Jazz Ex Tempore ove će godine ugostiti umjetnike iz Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske.

Tako u Opatiju dolazi svjetski genij usne harmonike Antonio Serrano, Španjolac kojeg je obožavao veliki Paco de Lucia. Ovaj virtuoz predstavit će se besplatnom jazz talku u Vili Antonio, u ponedjeljak, 17.11. u 20 sati. Kao vrsni pijanist, pozvan je još jedan Šanjolac, Albert Sanz, umjetnik koji redovno nastupa s Al Fosterom i Javierem Colinom, te Britanac Dorian Lockett na basu, jedan od osnivača i predavača na Dordogne Jazz Summer School u Francuskoj, Camden Institutu, Kingswayu i Morley Collegeu u Londonu.

Hrvatsku stranu zastupat će stalni umjetnički voditelj projekta, gitarist i harmonikaš Elvis Stanić, te Branimir Gazdik, riječki bubnjar zamjetne studijske i koncertne reputacije.

U utorak, 18.11. od 20 sati u Vili Antonio slavit će se obljetnica projekta i prepričavati dogodovštine s proteklih godina, a kao gošća nastupa i Andrea Vicari, britanska pijanistica uvelike zaslužna što je projekt 2008. godine prešao granice Hrvatske.

Kruna svakog Jazz Ex Tempore projekta, pa tako i ovog, je završni koncert svih sudionika koji će se održati u Vili Angiolini, u srijedu, 19.11. s početkom u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 05:46