US + THEM TURNEJA

SUOSNIVAČ I BASIST LEGENDARNOG PINK FLOYDA STIŽE U ZAGREB Roger Waters će u Areni prirediti pravi spektakl i izvesti najveće hitove benda

Roger Waters
 Mario Anzuoni / REUTERS

Suosnivač Pink Floyda Roger Waters će nakon sedam godina ponovno nastupiti u Zagrebu - na službenoj web stranici tog legendarnog glazbenika potvrđeno je da će se njegov koncert u zagrebačkoj Areni održati 6. svibnja.

Turneja nazvana "Us + Them" započela je u svibnju ove godine u Sjevernoj Americi, a već je do kraja listopada u potpunosti rasprodao ukupno 61 koncert. 

Početkom iduće godine turneju, naslovljenu prema pjesmi s 'The Dark Side of The Moon" trećeg najprodavanijeg albuma svih vremena, nastavlja u Australiji. 

Potom dolazi i u Zagreb, što će biti njegov jedini koncert u regiji. Prema dosad objavljenim datumima prije zagrebačkog koncerta nastupa u Budimpešti i Sofiji, a nakon toga odlazi u Hamburg, Beč, Lisabon. 

Pred zagrebačkom publikom izvest će neke od najvažnijih pjesama s Floydovih albuma 'The Dark Side of The Moon', 'The Wall', 'Animals', 'Wish You Were Here. 

Kako je najavljeno, trosatni spektakl uključuje i nove uratke ove ikone klasičnog rocka s 'Is This the Life We Really Want?', albuma objavljenog u lipnju. 

Spektakularna vizualna koncertna priča kakvu je zagrebačka publika već imala prilike vidjeti na turneji 'The Wall', nastavlja se uz pomoć dronova, lasera, grafičkih i videoprojekcija koje prate naraciju pjesama na ogromnom ekranu. 

Organizatori kažu da će ovaj show produkcijski biti puno bolji i napredniji od prethodnog te predstavlja 'the best of' cjelokupne Watersove karijere. "Njegove izvedbe uživo mnogi opisuju kao iskustvo za sva osjetila koje spaja vrhunsku audio-vizualnu produkciju i quad zvuk koji ostavlja bez daha", ističu. 

Prema nedavnim najavama, ovo bi trebala biti Watersova posljednja turneja u sklopu koje će izvoditi pjesme Pink Floyda.

Cijene ulaznica bit će između 360 do 1490 kuna (VIP paket).

Roger Waters nastupio je i u Splitu na stadionu Poljud 2013. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:13