(JOŠ) NISU UHIĆENE

VIDEO: PUSSY RIOT OPET U AKCIJI Ruske punk feministkinje u novom videospotu povezuju državnog tužitelja s korupcijom

 YouTube
Spot je snimljen u raskošnoj dvorani za bankete iz sovjetske ere, a tu lokaciju za snimanje uspjeli su dobiti tako što su lagali da tamo pripremaju policijski skup

Feministička i aktivistička punk grupa Pussy Riot objavila je novi video za njihovu pjesmu 'Chaika', koja se bavi temom korupcije vlasti u Rusiji, a samim nazivom referira se na glavnog državnog tužitelja Jurija Čajku.

Borac protiv korupcije Aleksej Navalny optužio je Čajku i njegova dva sina za krađu državnog novca pomoganjem jednog od najzloglasnijih ruskih zločinačkih bandi. Čajka je osporio te optužbe, rekavši kako se radi o zavjeri CIA-e da ga diskreditiraju. Ta je reakcija postala metom izrugivanja među dijelom Rusa na internetu.

Spot je snimljen u raskošnoj dvorani za bankete iz sovjetske ere, a menadžer benda otkrio je Timeu da su uspjeli dobili tu lokaciju za snimanje tako što su lagali da tamo pripremaju policijski skup.

Pussy Riot postali su poznati diljem svijeta 2012., kada su iskoristili oltar moskovske katedrale za snimanje videa 'Majko božja, otjeraj Putina'. Tom su prilikom uhićeni i dvije članice benda osuđene su na dvije godine robije.

Pogledajte video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:21