ZAŠTIĆENO IME

UDOVICA ŠOKIRALA EKIPU NA BRIJUNIMA Nakon dugog zavlačenja, pred premijeru odlučila: U predstavi 'Mate Parlov' ne smijete koristiti ime Mate Parlova!

 Goran Šebelić / Cropix
 

Pred gotovo samu premijeru, predstava naslovljena “Mate Parlov”, inspirirana životom legendarnog boksača i jednog od najpoznatijih sportaša svih vremena na našim prostorima, neće se pod tim imenom izvesti pred brijunskom publikom u sklopu sezone Kazališta Ulysses. Razlog je, kako doznajemo, zabrana korištenja imena sportskog velikana, koju je inicirala njegova udovica.

“Udovica Mate Parlova nije nam dala prava da koristimo njegovo ime u predstavi, jer ga je ona zaštitila u kulturne, sportske i druge svrhe”, rekao nam je Duško Ljuština, producent kazališta Ulysses.

Kako doznajemo, gospođa Parlov dugo je zavlačila i pregovarala s ekipom koja je radila na predstavi, a u konačnici je, prekjučer, odlučila poslati pismo u kojem obavještava da obitelj ne daje pravo korištenja imena boksačke legende.

No, kako nam govori Ljuština, to neće predstavljati problem. Predstava će se odigrati, jer je samo nadahnuta životom tog velikana, no nije posve temeljena na liku i djelu Mate Parlova.

Na rasporedu je od 11. kolovoza, kad će se igrati pretpremijera, pa sve do 16. kolovoza na Brijunima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:55