ADIO KAUBOJU U LOS ANGELESU

'SVE ONO ČEGA NEMA U BROŠURAMA O JADRANU' Olja Savičević Ivančević predstavila svoj roman američkoj publici

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA
The Atlantic napisao je kako se radi o "mračnom i dovitljivom hrvatskom romanu koji predstavlja sve ono čega nema u blještavim brošurama o jadranskoj obali"

Olja Savičević Ivančević je, na poziv izdavača McSweeney's iz San Franciska koji je u Sjedinjenim Državama objavio njezin roman Adio kauboju (Adios Cowboy, 2016), ovoga mjeseca gostovala u Kaliforniji gdje je održala dvije književne večeri: jednu u Los Angelesu u organizaciji izdavača i fondacije Black Mountain Institute, a drugu u Oaklandu u knjižari E.M. Wolfman u organizaciji izdavača i časopisa Berkeley Poetry Review.

Kako je izvijestio njen hrvatski izdavač Sandorf, obje promocije bile su sjajno posjećene, a u publici su bili i brojni novinari, kritičari i drugi izdavači koji objavljuju prijevodnu literaturu na engleskom jeziku.

Roman Adio kauboju odlično je prihvatila američka kritika, a magazin The Atlantic napisao je kako se radi o "mračnom i dovitljivom hrvatskom romanu koji predstavlja sve ono čega nema u blještavim brošurama o jadranskoj obali".

Prava za objavljivanje romana Adio kauboju dosad su otkupljena u jedanaest zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:38