JUTARNJI U SELU KAKINAC

Otac je iz zatvora zvao susjede da kažu sinu nek pazi na psa i pčele

Zdravko i Ivanka T. u Remetincu su u pritvoru zbog pokušaja ubojstva kćeri

Nakon što je Marija T. (21), koju su majka i otac u utorak u večernjim satima zamalo zapalili u prijateljičinoj kući u Zagrebu, navela da su razlozi suludog divljanja roditelja iskrivljene seoske priče, žitelji njihova rodnog Kakinca u okolici Bjelovara su u šoku!

Pogotovo prvi susjedi Ines i Zdenko M., kojima je upravo Marijin otac Zdravko (48) u pet sati ujutro iz remetinečkog zatvora odaslao apel telefonom.

- U zatvoru sam. Nahranite mi psa. I pronađite mog sina Marija. Recite mu da dođe doma i da pazi na gospodarstvo. Zatim se u pozadini začuo muški glas čuvara kako mu govori: ‘Gotovi ste s telefoniranjem’. Njihov sin Mario plače i totalno je izgubljen. U sekundi su si upropastili obitelj koja živi skladno pune 22 godine. Što im je bilo u glavi kad su krenuli za Zagreb da naude kćeri, nikome nije jasno. Znam samo da su nam tog 7. siječnja otkazali zakazanu kavu u 17 sati rekavši da su u gostima u Bjelovaru - ispričala nam je Ines M., čijoj je najmlađoj nećakinji upravo Marijina majka Ivanka kuma.

Večer prije kobnog pohoda u Zagreb naoružanih kanistom benzina, Ines i Zdenko proveli su večer na Sveta tri kralja kod Marijinih roditelja. Dok su se jeli svinjski šnicli u umaku od gljiva, ni u jednom trenutku, priča Ines, Marijini roditelji nisu spominjali da ih išta tišti.

- Kavu u pet popodne godinama pijemo svaki dan, naizmjenično po kućama. Ništa nam nije bilo čudno, a kad ono, u jedan sat iza ponoći nazvao me ženin brat Ivica totalno uznemiren: ‘Oni vaši ludi susjedi su kod nas napravili sranje! Polili su me benzinom. Došla je policija i uhitila ih!’ - prisjetio se susjed uhićenih Zdenko M., koji je prije 13 godina pobjegao iz Zagreba kako bi pronašao mir nakon pogibije sina.

O Ivanki i Zdravku, koji su sad u remetinečkom zatvoru, Ines i Zdenko ne znaju što da kažu jer su upravo Marija i Inesina sestra Maja, u čijoj se kući na Vrapčanskoj cesti i dogodio stravičan čin pokušaja zapaljenja, njih kao susjede te njihovu kćer Magdalenu prokazali kao “izvor” negativnih informacija zbog kojih su Marijini roditelji poludjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:55