STVARNOST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

FOTO: TRENERICA FITNESSA POKAZALA KAKO STVARNO IZGLEDA 'Nemojte nikad zaboraviti da su slike koje vidite pomno odabrane i ispeglane'

 
 Instagram

Svjetlo, kut kamere, a onda i filteri najvažniji su kad su u pitanju dobre fotografije za društvene mreže, a to posebno znaju oni koji na Instagramu imaju tisuće obožavatelja i kroz svoje fotografije promoviraju neku ideju, bilo vezanu uz zdravlje ili ljepotu. Među njima je i trenerica fitnessa Madalin Giorgetta koja ima gotovo 400.000 fanova.

Premda joj je profil prepun selfieja kojima pokazuje savršenu stražnjicu, utegnute trbušnjake i druge fizičke karakteristike na kojima joj većina žena vjerojatno zavidi, Giorgetta često objavljuje fotografije bez šminke, sa spontanim osmijehom, a jednom od posljednjih objava doista je iznenadila pratitelje.

Australka je bez sumnje u top formi, no ni njezino tijelo nije savršeno i upravo je to pokazala novom fotografijom.

- Kad me sestra slikala, pogledala sam fotografiju i prokomentirala kako je odvratna i da je izbriše. Zaboravili smo je pobrisati. Na Instagramu sam podijelila sličnu fotografiju (bez rupica) i nikad nisam mislila da ću objaviti originalnu sliku - napisala je Giorgetta.

When my sister originally took this photo of me I saw it and was like "eww gross delete delete". I forgot to delete it and kept it on my computer for months. I shared another similar more flattering picture on my Instagram (sans butt dimples) and never thought I would ever share the original photo. When @whandfmag were interviewing me for a piece on their body issue edition I attached 5 images, all pictures in which I thought I looked pretty good I hesitated to send this picture as I didn't know how I'd feel about this being on every newsstand in Australia. In a "what the hell" moment I emailed it through, and the editor told me it was the picture there were deciding to print Now that I see it in print, I'm extremely proud and so happy I made the decision to publish a photo of myself that shows me for me ☺ no editing, no booty pose, just me, a giant coconut and my goofy grin

A post shared by Madalin Giorgetta (@madalingiorgetta) on

Međutim, kad su je iz magazina Women’s Health and Fitness tražili da im pošalje nekoliko svojih fotografija kojim bi ilustrirali intervju s njom, Giorgetta je odlučila poslati više fotografija, uključujući i ove na koje nije bila ponosna, piše Independent. I upravo su tu fotografiju odlučili objaviti!

- Sad kad vidim tu sliku u časopisu, silno sam ponosna i sretna što sam ih odlučila pokazati jer me prikazuju u stvarnom svjetlu. Bez uređivanja, bez poziranja, to sam samo ja, veliki kokos od stražnjice i moj blesavi osmijeh.

Urednici i trenerica smatraju da bi ovakva objava mogla pomoći milijunima žena da se prestane zavaravati oko izgleda te da gubi samopouzdanje zbog uređenih fotografija ljepotica koje na račun ispeglane kože zarađuju za život. Premda žene koje naizgled imaju savršena tijela u posljednje vrijeme sve češće na društvenim mrežama pokazuju neke svoje tjelesne mane, i dalje se na fotografijama na društvenim mrežama rijetko vide rupice, strije, celulit i salo. Žene ih se još uvijek srame i nisu svjesne da ni manekenke s najsavršenijim tijelom nemaju porculansku kožu.

I sama Giorgetta je sličnu stvar napomenula u intervjuu: - Nemojte nikad zaboraviti da su fotografije koje vidite pomno odabrane, filtrirane, snimljene iz najboljeg kuta i s osvjetljenjem tako da sve izgleda najbolje što može. Nemojte da vam nečiji ‘savršen’ selfie poljulja samopouzdanje - većinu ljudi uopće ne izgleda onako kako se predstavlja na Instagramu.

Smiling from the front but booty posing is clearly serious business @mcactivewearmelbourne full outfit best ever I love ittttt

A post shared by Madalin Giorgetta (@madalingiorgetta) on

Rare sighting of abs when bulking so sorry to offend your eyeballs with another skimpy selfie @mcactivewearmelbourne

A post shared by Madalin Giorgetta (@madalingiorgetta) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:23