POSJET LONDONU

ODABIR STYLINGA ZA BUCKINGHAMSKU PALAČU Predsjednica kod britanske kraljice u crnom odijelu s motivom iz hrvatske baštine?

 Goran Mehkek / Hanza Media

Kad je na Pantovčaku primila izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u povodu Dana policije, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odjenula je zelenu haljinu s potpisom dizajnerice Aleksandre Dojčinović i žute cipele s visokim potpeticama. U New Yorku na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda bila je u čipkastoj haljini modnog dvojca Elfs. Obje kreacije bile su itekako primijećene.

U posjet britanskoj kraljici u utorak predsjednica će, čini se, ponovno u hrvatskom dizajnu. Kako doznajemo, radi se o kreaciji Etno butika Mara.

Oko stylinga za London svi su vrlo diskretni, i dizajneri i Ured predsjednice.

Iako su posljednje modne kombinacije predsjednice bile vrlo ženstvene i naglašavale liniju tijela, kod kraljice će vjerojatno u crnom odijelu s motivom iz hrvatske baštine.

Rokovi su bili vrlo kratki, ali odijelo je sašiveno i već je kod predsjednice, a ona bi danas trebala odlučiti u kojoj kombinaciji putuje u London, gdje će osim s kraljicom, razgovarati s britanskom premijerkom Theresom May i trojicom ministara, te održati predavanje na London School of Economics i dati intervjue za BBC i Bloomberg.

Inače, Etno butik Mara u vlasništvu je majke i kćeri, Vesne i Marije Milković, čiji je dizajn prepoznatljiv po motivima hrvatske baštine poput glagoljice, paške i lepoglavske čipke, pletera, zlatoveza, motiva s hrvatskih narodnih nošnji, s alkarskih uniformi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:28