SAMO ZA ONE DUBOKOG DŽEPA

OVAJ ČIPS JE ČAK 75 PUTA SKUPLJI OD ONOG NA NAŠIM POLICAMA Kažu da sjajno ide uz pivo, a ovo je tajna njegove vrijednosti

 Facebook

Jedan od vodećih švedskih proizvođača piva, St Erik's, proizveo je najskuplji čips na svijetu jer su jednostavno smatrali da nijedan čips na tržištu nije dovoljno dobar za grickanje uz njihovu pivu.

Proizveli su ga od pet vrlo specifičnih sastojaka - gljive matsutake iz šuma na sjeveru Švedske, morske alge s Farskih otoka, začine iz porodice kopra s poluotoka Bjäre, luk iz švedske regije Leksand te jednu vrstu svjetlog piva. Krumpiri su također porijeklom iz njihove zemlje, i to sa sjevernog područja gdje su brda toliko strma da se i krumpir mora ručno saditi i brati.

Svako pakiranje sadrži samo po pet komadića čipsa koje je ručno izradio glavni chef Pi Le koji je rekao: ‘Svi sastojci su takve kvalitete da su ih rijetki ranije probali. Ovaj čips odlično ide uz craft pivo, ali i sam je fantastična grickalica.’

Poželite li probati ovu slasnu grickalicu, morat ćete izdvojiti čak 50 eura, odnosno oko 375 kuna za jedan paketić, piše Adweek, što je 75 puta skuplje od manjeg paketa čipsa koji se može naći u našim dućanima.

Prošli je tjedan limitirano izdanje od 100 paketa St. Eriks čipsa odmah prodano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:36