PINK WING

UGLEDNI BIZNISMENI VOZIT ĆE SVOJE MCLARENE I FERRARIJE U KOLONI DUGOJ 2,5 KILOMETRA Na naše ceste stiže karavana vrijedna 20 milijuna eura

Nakon lanjskog uspjeha prvog Pink Winga, ovaj turističko - gastronomski projekt podigli smo na višu razinu, kažu organizatori projekta Robert Bajs, Marko Fratrić i Kristijan Semulić

Karavana skupocjenih automobila luksuznih marki, poput Rolls Roycea, McLarena, Lamborghinija, Aston Martina i Ferrarija, vrijedna ukupno oko 20 milijuna eura, 15. će lipnja u sklopu projekta Pink Wing u 2,5 kilometara dugoj koloni krenuti iz Zagreba prema Šibeniku.

Ovakva karavana automobila, koji su za svoje vlasnike rađeni po narudžbi, a cijene im se kreću oko 300 tisuća eura, kod nas se može vidjeti drugu godinu zaredom. No, ove godine Ružičasto krilo mijenja trasu pa iako su start u Zagrebu i cilj u Šibeniku isti, skreću u Opatiju i spuštaju se prema Senju i Karlobagu na, kako kažu, “najljepšu cestu u Europi”. Čak 65 vozila s po dva vozača pet će se dana voziti našim cestama.

Luksuzni sudionici

- Imamo 130 sudionika od kojih su većina Hrvati iz svijeta biznisa, a nekolicina je stranih vozača iz Kenije, Švicarske, Austrije, Njemačke i iz država regije - rekao nam je Robert Bajs, suvlasnik projekta Pink Wing i jedan od trojice organizatora, objasnivši da je ovo idealna prilika za sve vlasnike luksuznih automobila da ih malo provozaju i izvezu iz garaže, s obzirom na to da većina vlasnika gaji kolekcionarski duh.

Kao i uvijek, gdje su gume u pitanju, adrenalina i energije neće nedostajati. Vozači u atraktivnim automobilima 15. lipnja startaju ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i kreću na put prema omiljenom okupljalištu zaljubljenika u metalne ljubimce - Grobniku, gdje će se iznimno moći stati na papučicu gasa.

Sibenik, 110416.
Na press konferenciji koja se odrzala u konferencijskoj dvorani D-Resorta, predstavljen je Pink Wing, gastro-turisticki projekt koji okuplja preko 150 VIP automobilskih entuzijasta i koji se od 17.-19. lipnja 2016. po prvi puta odrzava u Hrvatskoj. Na konferenciji su sudjelovali zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic, zadarski gradonacelnik Bozidar Kalmeta i sibenski gradonacelnik Zeljko Buric.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Istog dana sudionici će se okrijepiti lokalnim delicijama i ljepotama Opatije.

- Zamislili smo to kao turističko-gastronomsku avanturu na kojoj će naši sudionici, posebice oni iz stranih zemalja, moći uživati u našim lokalnim specijalitetima na znamenitim lokacijama - objašnjava Bajs.

Nakon sjevernog Jadrana, ruta zatim vodi na jug, prema Senju, tvrđavi Nehaj i ručku s nesvakidašnje veličanstvenim pogledom na jadransko plavetnilo.

Ulogu večernjeg gostoprimca preuzima grad Šibenik, gdje je Pink Wing za početak pripremio lounge party, kako bi drugi dan imali snage za hedonističko uživanje na otoku Obonjanu uz beach party te navečer za finalnu gala večeru i vrhunsku zabavu na ekskluzivnom događanju.

Nezaobilazna Plitvička jezera zaokružuju ovu turističko-gastronomsku avanturu, a povratak u Zagreb zajamčen je uz velik osmijeh na licu i mnogo sjajnih fotografija prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Uz Bajsa, iza projekta stoje Marko Fratrić i Kristijan Semulić, koji kažu da je Pink Wing prilika za sudionike da prožive esenciju svega što milijune turista privlači na našu obalu i kontinent te da se povežu s ljudima sličnih interesa.

- Smatramo da će najviše koristi imati domaći turizam, a kojem prema svim stručnjacima nedostaje upravo ponuda za goste viših primanja - kažu organizatori.

Nije poput Gumballa

Kako ističu organizatori, ova “utrka” nema nikakvih dodirnih točaka s kontroverznim britanskim Gumballom kojem je cilj izvoditi gluposti po cesti, utrkivati se i bježati policiji. Baš suprotno, kažu, ovdje se vozi po ograničenjima i zadanom rutom s naglaskom na uživanju u sigurnoj vožnji.

- Vozit ćemo pod strogom kontrolom policijske pratnje i nećemo prouzročiti prometne gužve - rekao je Bajs i dodao da su im promocija sigurne vožnje, turizma i predivnih priobalnih cesta prioritet. Uz to, Pink Wing će imati i humanitarni karakter.

- Grad Zagreb će dio novca koji nam je htio dodijeliti za podržavanje projekta uplatiti potrebitoj zagrebačkoj obitelji, dok će sudionici i partneri projekta donirati sredstva za financiranje potrebite osobe ili obitelji u Šibeniku - rekao je Bajs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:46