PIŠE MILANA VUKOVIĆ RUNJIĆ

SEKSOPOLIS: BRANGELINA VIŠE NE POSTOJI O čijoj ćemo istinskoj sreći i dvorcima sada sanjariti?

 REUTERS

Od ponedjeljka Brangelina više ne postoji, vijest je obišla svijet i prodrmala obožavatelje. S obzirom da mnogo brakova opstaje zato što je ljudima lakše složiti plaće na hrpicu, pa tako krpati razne dugove, prilično je jasno da par s višemilijunskom imovinom neće dugo razmišljati o rastanku. Doduše, Angelina bi prodala dvorac u Francuskoj, a Brad ne bi, jer se prilično potrudio oko njegova uređenja, ali to nisu nikakve egzistencijalne muke. Kad je razvod težak milijune, ipak ostane dovoljno milijuna na obje strane. Navodno da od Liz Taylor i Richarda Burtona nije bilo tako glamuroznog para. I tako mračnog. Da stvari među njima uopće nisu blistave, pokazali su u posljednjem zajedničkom filmu “By the sea”, koji je snimila Angelina, gdje se iznutra razoren par pokušava iznova sklopiti u vili na Azurnoj obali. Zašto su imali potrebu izložiti vlastite mrakove, njegov alkohol, njezine noćne more? Očito, nisu imali živaca za iluziju o sreći “dvoje najljepših ljudi na svijetu”. Jer sreća je zeznuta, ne dolazi onda kad bi trebala, dakle lijepim, slavnim i bogatim. Ne dolazi ona ni ružnim, neslavnim i siromašnim, ona po svoj prilici ne dolazi nikome, makar ne onakva kakvom je zamišljaju mase. Sreća Brada i Angeline pratila ih je na njihovim putovanjima, na njihovim imanjima, sa svom tom prekrasnom dječicom: doduše, rijetko se vidjela na njihovim licima, pogotovo otkad su se vjenčali. Angie je bila nesretniji dio para, pogotovo nakon majčine smrti i odluke da se zbog loših gena podvrgne teškim operacijama i ukloni grudi i jajnike.

Preko noći, našla se u klimakteriju: je li prpošan i vječno pripit Brad mogao zaroniti s njom u takve mrakove? Teško. No, tko smo mi da mu sudimo? Još od braka s Billyjem Bobom Thorntonom Angelina se ponosila svojim mračnim i opsesivnim temperamentom: par je izmijenio bočice krvi i nosio ih oko vrata. Benigniji je Brad hodao s raznim holivudskim damicama, bio u više kraćih i duljih veza, ali nisu ga pamtili po ekscesima. Svi su se raspisali o sreći Jennifer Aniston na vijest o propasti Brangeline, premda joj je Gelina otela supruga prije punih dvanaest godina, pa bi ovoj zbilja trebalo biti svejedno što se s tim parom događa. Prilično loš film “Gospodin i gospođa Smith”, koji je služio samo tome da se divimo ljepoti glavnih glumaca, i da se njih dvoje na setu zaljube, davna je prošlost, a nemamo ga razloga pamtiti kao, primjerice, “Kleopatru” na čijem su se snimanju zaljubili Liz Taylor i Richard Burton.

Mnogi su usporedili Brangelinu s Burtolizom, premda su Liz i Richard ipak bili malko glamurozniji i luđi od Brada i Angie. Isto tako, sumnja se da se Brad opet zaljubio na setu, u glumicu Marion Cotillard, što je navodno otkrio privatni detektiv. U maniri Humphreyja Bogarta i njegova detektiva Philipa Marlowea, u crnu je knjižicu zapisao da Brada na setu posjećuju prostitutke, da se voli napiti i pušiti travu te da pati od napada nerazumnog bijesa. Da ga je, izgleda, napala kriza srednjih godina i da se više puta poljubio s Marion, koja je, doduše, u sretnoj vezi s nekim Francuzom. A ni to posljednje putovanje u Hrvatsku bez supruge nije činilo dobro njihovu braku. Premda će Brad investirati u naše golf-terene, pa mu nismo zamjerili što se u Šibeniku pojavio sam, no bilo bi lijepo da je iz crne limuzine izronila i božanstvena, premda u zadnje vrijeme premršava Angie. Ili sve to nije istina, nego je njoj dosta i Hollywooda i glume, a njemu nije, pa i dalje snima filmove i odlazi na zabave. Štogod bilo, Bran i Gelina više nisu zajedno, Brangelina ne postoji i siroti će fanovi morati naći novi “istinski sretan i slavni par”, o čijim će vilama i dvorcima, putovanjima, jahtama, nakitu i svilenim maramama neobuzdano sanjariti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:59