OPSEŽNI IZVJEŠTAJ

ZAGREBAČKI DNEVNIK BRITANSKOG SEKS-TURISTA 'U 50 noći sam zaveo 16 cura, partijao sam svaku noć... Zagrepčanke su prekrasne, ali frustrirane'

 Goran Telak / CROPIX
 

Zagrepčanke su lijepe, profinjene i odlično govore engleski. Obožavaju izlaske, selfije, imaju stav i mišljenje o svemu. Cijene samopouzdane muškarce, vole strance, ali važna im je diskrecija.

Ovako u očima stranca izgledaju i ponašaju se žene iz Zagreba, barem ako je suditi prema ekstenzivnom, online dnevničkom zapisu britanskog turista koji se u hrvatskoj metropoli zabavljao gotovo dva mjeseca.

“Ovdje sam proveo 50 dana i odveo u krevet 16 žena. Zagreb je raj za ‘igrače’, posebno ako ste crnoputi. Svoje zapise s putovanja ostavljam ovdje kao detaljnu analizu i korisnu informaciju za sve koji su zainteresirani za posjet.”

Dnevnički zapis pod nadimkom NapoleonDynamighty turist je postavio na forumu Roosh V, za neke popularnom, a za druge zloglasnom virtualnom okupljalištu muškaraca koji međusobno uz pomoć datasheetova razmjenjuju savjete o tome kako lakše zavoditi žene na turističkim destinacijama diljem svijeta.

Vole ga i mrze

Roosh V jedan je od nadimaka Daryusha Valizadeha, kontroverznog američkog blogera, putopisca i samoprozvanog zavodnika koji je dosad objavio više od 20 vodiča o seks-turizmu. I dok ga mnogi muškarci hvale zbog “korisnih” savjeta, Roosh V jednako je često prozivan zbog mizoginije i promoviranja promiskuitetnog seksa.

Valizadeh je među ostalim pokretač Roosh V foruma, gdje muškarci ostavljaju datasheet-ove iz cijelog svijeta. Objava korisnika NapoleonDynamightya prva je koja se na vrlo ekstenzivan način bavi Zagrebom koji se s turističkim rastom počeo pojavljivati i na popisima ovakve vrste.

Ne ulazeći u autentičnost ljubavničkih pothvata za koje je nemoguće dobiti konačnu potvrdu, treba reći da je Napoleonov post o noćnom životu, klupskoj sceni, navikama i ponašanju Zagrepčana vrlo precizan, čemu svjedoče brojne pohvale hrvatskih korisnika u komentarima.

Izvatke objavljujemo kako bismo predstavili datasheet trend koji je očito sve prisutniji i kod nas, ali i kao pogled na Hrvatsku iz kuta stranaca koji je posjećuju.

“U Hrvatskoj sam prvi put bio prije tri godine, na festivalu u Puli, a Hrvatica s kojom sam tada bio u kratkoj vezi sada mi je pomogla naći smještaj u Zagrebu i dobro me informirala. Grad je lijep, ali nevjerojatno malen i nagužvan. Ovdje svi vrlo dobro govore engleski, nema jezične barijere”, piše Napoleon. Dodaje da lokalni momci ne znaju zavoditi, što je prednost strancima jer cure cijene dečke sa stilom i životnim iskustvom.

“Zagreb, kad je riječ o curama, nije mjesto kvantitete, nego kvalitete. Umjesto Kijeva ili Poznana, odaberite ga ako tražite predivne žene sa stavom, a ne lutke koje će kimati glavom na svaku vašu rečenicu. Ovdje u svakoj čuči vatrena ratnica, i moram priznati da su vrlo šarmantne. Za razliku od Beograda koji na ovom forumu uživa slavu, Zagreb je nepravedno zapostavljen”, zaključuje.

Forumski zapis, međutim, ne vrti se samo oko djevojaka, jer Napoleon za strance popisuje i brojne druge korisne savjete.

“Izbjegavajte votku Vigor, to je jeftini domaći brand od kojeg drugi dan puca glava, a piju je samo tinejdžeri koji nemaju novca. Na svakom uglu su Konzumovi dućani, mislim da je to španjolski maloprodajni lanac Consum”, zaključuje pogrešno, ali preporučuje burek kao idealnu hranu za mamurluk i jeftine burgere iz pečenjara koje naziva balkaniziranom verzijom pravih.

Screenshot

Opis taktike

Budući da je gotovo svake večeri izlazio, primijetio je mnoge detalje o navikama Zagrepčanki.

“Cure u klubove gotovo redovito dolaze u grupama, brzo mijenjaju lokaciju, putem objavljuju puno selfija na Instagramu. Zagrijavanje počinje u ponoć, iza tri već je zabavno, a u četiri mnoge od djevojaka već su pijan e. Dobra taktika je odabrati najpijaniju ili onu kojoj je najdosadnije ili se osjeća izolirano i pozvati je na piće na šank. Što manje priče, samo sipajte komplimente”, popisuje iskustva.

Dodaje da je primijetio kako cure s njim ne žele napustiti klub sve dok ne ispucaju svoju rundu selfija ili fotki za Instagram.

“Time se potvrđuju u društvu i grade samopouzdanje preko vikenda nakon napornog radnog tjedna na loše plaćenom poslu. Oprez, ako ne pokupite curu do pet ujutro, i nećete, jer nakon toga u središtu grada nema dobrih klubova za afterparty”, piše Napoleon.

S djevojkama kojima bi pristupio ostajao bi u komunikaciji preko Whats Appa, ili Tindera. Iznenadilo ga je da su ga mnoge kasnije kontaktirale oko četiri ujutro.

“Nakon što bi se zabavile s prijateljicama, umorile se, ili se dovoljno pripile da se ohrabre, javljale bi mi se i diskretno izgubile iz društva te dolazile u apartman.”

Događalo mu se da u istom klubu već sjedi s novom curom i sretne prošlu od nekoliko noći prije s prijateljima.

“Samo bismo razmijenili nekoliko zločestih osmijeha.”

Kad je smještaj u pitanju, Napoleon je odabrao stan u Ilici za koji kaže da je za Zagreb ono što je Champs-Elysees za Pariz ili Court Road za Manchester. Želio je biti blizu klubova kako bi lakše nagovorio djevojke da se odvaže doći k njemu. Udaljenost stana od kluba ključni je faktor, jer se žele osjećati sigurno, piše.

“Ne tražite dalje od Ilice 76, to je granica”, savjetuje i dodaje da su mnoge bile znatiželjne. Željele su vidjeti kako u najljepšoj ulici u gradu izgledaju stanovi. A on je, tvrdi, preko Airbnba unajmio trosobni stan za 600 eura mjesečno, s velikom knjižnicom, i umjetničkim slikama na zidovima.

Predivne cure

Djevojke opisuje kao spektakularne. “Najbolje među njima - sjajna genetika, perfektne linije lica, plave oči, stražnjice kao Latino djevojke, a odijevaju se kao u Milanu. Mnoge su više od 175 cm, i tu su oštra konkurencija domaći visoki muškarci koje mogu odabrati.”

Kad je karakter u pitanju, Napoleon Zagrepčanke opisuje kao prilično drske i samouvjerene pa je potrebno hrabro ih zavoditi. “U suprotnom, gubiš njihovu pažnju u roku pet sekundi.”

“Ovdje domaći rijetko jedu u restoranima, pa cure rijetko mogu preporučiti dobar restoran. I bolje, lakše ih je impresionirati izvođenjem na večeru. U Zagrebu su pivo i rakija od meda, ili bambus hit, a svi puše travu.” Na kraju, Napoleon zaključuje da je susreo jako malo zgodnih single cura starijih od trideset, kao što je to slučaj u Londonu. Najčešće je na izlasku susretao cure u kasnim dvadesetima, a sve starije na ulicama “guraju kolica, u paru s muževima”.

ŠTO SU ZAVODNIKU CURE REKLE O SVOM ŽIVOTU

“Nasmrt se dosađujemo”

“Lokalni momci pričaju samo o nogometu i drugim curama s kojima su spavali”

“Šokirane smo da bi stranci dolazili u Zagreb zbog bilo čega drugog osim usputnog turizma”

“Tradicionalne smo i konzervativne, nismo za jednu noć, ne volimo da se stvari razvijaju prebrzo”

ŠTO JE ZAVODNIK SAM ZAKLJUČIO O DJEVOJKAMA

“Nemaju puno novca i ne dobivaju puno prilika za napredovanje”

“Obmanjuju se da su konzervativne, jednako su slobodne kao i cure na zapadu Europe”

“Traže više od spojeva, žele diskutirati o svemu, dosađuju se”

“Čak i kad odu s vama iz kluba uglavnom su spremne na par poljubaca i maženje, ne za seks, ali na kraju popuste”

“Obožavaju crnopute muškarce, za njih smo egzotični, i sva ‘braća’ koju sam ovdje upoznao imali su puno cura oko sebe”

PREPORUKE ZA RESTORANE

Submarine, Frankopanska, Bogovićeva… - sjajno meso s roštiljem, bolji hamburger nego u bilo kojem Hard Rocku u svijetu

Pivnica Medvedgrad, Ilica, Tkalčićeva (Mali Medo) - odličan pub, sjajni ćevapčići i karamelizirani luk

Nokturno, Skalinska - jeftini restoran sa sjajnim pizzama i jelima iz woka

RECENZIJE KLUBOVA

Alcatraz, Preradovićeva, Tklačićeva - ovo je najbolje mjesto u gradu, idealan miks domaćih i stranaca, prosjek starosti 25+, prodaju cigarete. Najbolje ga je obići iza ponoći

Vintage, Savska - pub u industrijskom stilu, najpopularnije mjesto za rokere i metalce, 20 minuta od glavnog trga u na Savskoj cesti.

Popularni su tribute bendovi Queena, Beatlesa, Iron Maidena i Panthere.

Swanky Monkey, Ilica - hipsterski raj, mjesto s najviše stila u gradu, s bazenom i terasom. Sve cure žele biti tamo, kokteli su sjajni, svira uglavnom meki deep house

Carpe Diem, Opatovina - toplo, udobno i pristupačno mjesto, odmah pored glavnog trga

Oliver Twist, Tkalčićeva- tradicionalni irski pub, prostran, s puno skrivenih kutaka idealnih za spojeve

La Bodega i Buldog, Bogovićeva - turistička mjesta s terasama, nešto skuplja, puna sponzoruša i otmjenih djevojaka, idealno piće za počastiti ih je koktel

Funk, Tkalčićeva - grungerski underground bar, mračan s puno reggae, idealan za žvaljakanje, ali gosti uglavnom dolaze zbog muzike i često su pijani ili drogirani

Johann Franck, Jelačić plac - odmah na trgu, vrlo popularan, na dvije etaže, idealan za hvatanje komada, s ne preglasnom muzikom. Gošće su idealni miks otmjenih i party djevojaka i jedino u gradu gdje možete uhvatiti zgodne samohrane mame i nešto starije cure

Peper, Ilica - bivši Pepermint danas više nije toliko nagužvan i idealan je kao zadnja stanica prije odlaska kući. Uvijek možete naletjeti na prilično pijane djevojke tamo

RITZ, OPERA, Petrinjska - pseudofinjak klubovi s puno loše srpske i balkanske turbofolk glazbe, preglasnim zvučnicima, puni sponzoruša i lažnih modela i hostesa

Katran, Radnička - toplo preporučujem, stara industrijska zgrada s tri kluba u kojima sviraju techno i house. Upad u sva tri je oko sto kuna, cure su voljne družiti se, gosti su uglavnom miks mainstreama i alternative, puno meta.

JEZERO JARUN, klubovi Gallery, Best, Aqauarius - donedavno najluđe mjesto u gradu sada je samo dobro kad u klubove jednom mjesečno dođu popularni DJ-evi. Upadi do sto kuna. Poznajem jednog DJ-a pa sam na štos s backstageom i šampanjcem uhvatio dosta djevojaka. Gallery se često navodi kao klub s najzgodnijim ženama u gradu, ali ti su podaci zastarjeli, klub više nije toliko moćan. Boce viskija su oko 600 kuna, sa zakupom stola i više pića cijena zna biti viša od 1200 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:49