ELIMINACIJA STRESA

'DOBIVAM 300 ŽIVOTOPISA DNEVNO' Mladi poduzetnik radnicima nudi uvjete iz snova: Neograničeni godišnji i postotak od ukupne zarade firme

 RocketWerkz / FACEBOOK
Tvrtka za izradu video igara Rocketwerkz tvrdi da se njihovo osoblje može bolje usredotočiti na posao jer nisu pod stresom zbog problema koji nisu povezani s poslom

Tvrtka za izradu video igara u Novom Zelandu mami zaposlenike iz cijelog svijeta nudeći im neograničeni plaćeni dopust, udio u zaradi tvrtke te potpuno fleksibilno radno vrijeme, piše The Guardian.

Dean Hall, vlasnik studija za izradu video igara Rocketwerkz te glavni dizajner popularne igre o preživljavanju zombie apokalipse DayZ, odlučio je svoju tvrtku smjestiti u Dunedin na Novom Zelandu, mjestu gdje su nekretnine jeftine i gdje su startupi dio identiteta grada.

Radna atmosfera u Rocketwerkzu - koja uključuje neograničeni plaćeni dopust, udio u zaradi tvrtke te ograničenje na Hallovoj plaći (može biti samo 10 posto veća od drugog najplaćenijeg zaposlenika) - sada privlači talentirane djelatnike iz cijelog svijeta. Nakon što su lokalne dnevne novine pisale o njegovoj neuobičajenoj tvrtki, Hall dnevno putem Facebooka prima 300 molbi za posao.

U Rocketwerkzu su se još prošle godine počele primjenjivati zanimljive metode za borbu protiv stresa u industriji poznatoj po dugačkim i napornim radnim danima. Zaposlenici su se mogli opuštati u društvu mačaka dok su se svakog petka u poslijepodnevnim satima mogli baviti sportom ili igrati druge igre.

'Prvi puta kada sam čuo za neograničeni plaćeni dopust na mjestima poput Silicijske doline uglavnom ga se spominjalo kao problem', rekao je Hall, bivši časnik u novozelandskom ratnom zrakoplovstvu. 'Naši zaposlenici imaju pravo na u Novom Zelandu standardni dopust od četiri tjedna, ali po potrebi uz to mogu uzeti i neograničeni dopust. Vrijeme provedeno u vojsci me naučilo da su ljudi najvredniji dio svake tvrtke.'

Hall se na ovakav potez odlučio zato što smatra da zaposlenici mogu dati bolji doprinos tvrtki kada u privatnom životu nemaju većih problema. 'Dajući zaposlenicima neograničeno vrijeme da riješe bilo koji problem koji možda imaju u svojim životima osiguravamo da će svoje radno mjesto vezati uz pozitivne emocije', dodao je Hall.

Upravo je zbog tih pogodnosti Emily Lampitt došla raditi u tvrtku te je u njoj već godinu i pol dana. 'Zbog fleksibilnog radnog vremena sam puno opuštenija i život mi je puno lakši', rekla je Lampitt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:56