IT'SA ME, MARIO!

SUPER MARIO PO PRVI PUTA NA MOBITELIMA Najpoznatijeg svjetskog vodoinstalatera igrači će moći kontrolirati samo jednim prstom

Shigeru Miyamoto tijekom prezentacije igre Super Mario Run
 Beck Diefenbach / REUTERS

Nintendova igra za mobilne platforme Super Mario Run 15. prosinca kreće u prodaju na iOS sustavu, piše Wired. Igra će se moći besplatno preuzeti i igrati, no otključavanje njezine pune funkcionalnosti morat će se platiti.

Nintendo u okviru ovog poslovnog modela dozvoljava korisnicima da besplatno isprobaju sve mogućnosti aplikacije odnosno igre, no kako bi ostvarili 'neograničeni pristup' moraju jednokratno platiti određeni iznos. Prema informacijama iz Nintenda, u Hrvatskoj će Super Mario Run koštati 12,49 američkih dolara, odnosno 88 kuna.

U ovom trenutku nema indikacija da će se nakon te uplate dodatni novčani iznosi morati odvajati za igranje bilo kojeg dijela igre.

Super Mario Run prvi je naslov iz proslavljene franšize koji je razvijen za pametne telefone, a moći će se igrati na iPhoneu, iPadu i iPod Touchu. Nintendo je potvrdio da će Super Mario Run doći i na Android uređaje, no datum izlaska na toj platformi još uvijek nije poznat.

U igri Super Mario Run, koji je prvi puta najavljen u rujnu ove godine, igrači će kontrolirati vodoinstalatera Marija koji će trčati po prepoznatljivim krajolicima iz Super Mario svijeta. Igra kao takva nema kraj, već se može igrati beskonačno, odnosno koliko potraje igračeva koncentracija. Mario se u trenutku početka igre počne kretati s lijeva na desno, a igrač odlučuje kada će skočiti, koliko visoko i koliko daleko.

Osim toga, igrači će moći u graditi i svoje Kraljevstvo gljiva te će se moći natjecati protiv drugih igrača u prikupljanju novčića u ograničenom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:51