POVUČEN S TRŽIŠTA

TEŠKI UDARCI ZA SAMSUNG Obitelj iz Floride: Galaxy Note mi je uništio džip; Agencija za zračni promet: Ni slučajno ne nosite taj mobitel u avion

 Nathan Lydia Dornbacher / FACEBOOK

Svega nekoliko dana nakon što je Samsung naredio povlačenje svog Galaxy Note 7 modela zbog problema s baterijom, muškarac iz Floride je na težak način doznao zašto je povlačenje uopće naređeno, prenosi Fox 13.

Lydia Dornacher, žena vlasnika automobila Nathana Dornachera, rekla je da njihova obitelj na Praznik rada otišla posjetiti rasprodaju koja se održavala u dvorištu jednog sugrađanina. Prilikom istovara stola koji su kupili za svoju kći, Nathan je svoj Galaxy Note 7 ostavio u svom Jeep Grand Cherokeeju da se puni.

Lydia je poslije toga rekla da su ona i Nathan svoju 8-godišnju kći zajedno s obiteljskim psom pomagačem poslali nazad u auto jer su planirali obaviti još poslova. No, njihov je pas osjetio da nešto ne valja. Nathan je tada pogledao kroz prozor te je uočio da njegov automobil gori.

Njegov je mobitel eksplodirao te se automobil zapalio kao posljedica eksplozije. Vatrogasne postrojbe grada St. Petersburg ugasile su vatru, no automobilu nije bilo spasa.

Samsung Galaxy Note 7 povučen iz 10 država prošlog tjedna nakon što je prijavljeno 35 slučajeva zapaljenja uređaja zbog neispravne baterije. Istovremeno, Samsung je rekao da oni korisnici koji su već kupili Galaxy Note 7 mogu uređaj zamijeniti za dva tjedna. Za Nathana je nažalost, prekasno.

'Upoznati smo s nesretnim slučajem koji se dogodio te surađujemo s g. Dornbacherom kako bismo napravili sve što možemo za njega. Sigurnost naših korisnika najveći nam je prioritet', rekli su iz Samsunga u izjavi za Fox 13.

Zbog eskalacije problema s Galaxy Noteom 7, američka je Agencija za nadzor zračnog prometa (FAA) izdala priopćenje u kojem pozivaju putnike da ne koriste uređaj tijekom letova. 'Savjetujemo putnike da ih ne pale, ne pune im bateriju te da ih ne stavljaju u torbe s prtljagom', stoji u objavi FAA-a. Wall Street Journal ističe da je ovo neobičan korak za Agenciju budući da je jedan brend izdvojen od svih ostalih kao problematičan.

Samsung je u petak rekao da je upozorenje FAA-a primio na znanje te da razmatraju buduće poteze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:34