HONOR 7 LITE

U RH STIGAO SMARTPHONE KOJI BI MOGAO PROTRESTI TRŽIŠTE Jači je od iPhonea 6, a košta 1700 kn

 Ilija Matanović / Hanza Media

Na hrvatskom tržištu jučer je predstavljen pametni telefon koji ima potencijal napraviti pravu pomutnju na tržištu kada dođe u prodaju u rujnu - Honor 7 Lite.

Honor je inače podmarka kineskog Huaweija - koji se probio na treću poziciju po broju prodanih telefona na svijetu, iza Samsunga i Applea - i isprva se u Kini prodavao isključivo online. U Hrvatskoj će se prodavati klasičnim putem, u trgovinama i preko operatera, a razlog zašto bi mogao postati "sleeper hit" leži u tome što je riječ o telefonu iznimno dobrih specifikacija uz vrlo nisku cijenu - oko 230 eura, ili nešto više od 1700 kuna. Za taj iznos dobiva se Dual-SIM telefon u metalnom kućištu, s 5,2-inčnim zaslonom Full HD razlučivosti (što daje gustoću prikaza od 423 piksela po inču), 2 gigabajta RAM-a, 16 gigabajta interne memorije (proširive karticama do 128 GB), kamerom od 13 megapiksela otraga i 8 naprijed (i otvorom blende od f/2.0 kod obje), baterijom od 3000 mAh, čitačem otisaka prstiju, Androidom 6.0 Marshmallow i octa-core procesorom Kirin 650.

Ilija Matanović / Hanza Media

Ukratko, radi se o smartphoneu s premium specifikacijama (nominalno jačima od, recimo, iPhonea 6) koji cjenovno spada u niži srednji rang. Procesori Kirin, koje proizvodi sam Huawei, dosad su se pokazali vrlo dobrima u odnosu na glavne konkurente, baterija bi navodno trebala moći izdržati i do dan i pol normalnog rada, a u ono malo vremena koliko smo se jučer u zagrebačkom hostelu Swanky Mint družili s telefonom moglo se primijetiti da je solidno napravljen, s izvanrednim zaslonom i čitačem otisaka prstiju koji je standardno izvrstan kao i kod svih ostalih Huaweijevih telefona (a inače se ne može naći na telefonima u ovom cjenovnom razredu). Osim za zaključavanje uređaja, čitač služi i za okidanje selfieja, za listanje galerija fotografija i notifikacija pomicanjem prsta po njemu te javljanje na pozive.

Ilija Matanović / Hanza Media

No naravno, brojke na papiru su jedno, a stvarni učinak nešto sasvim drugo, što će se vidjeti tek nakon nešto duljeg testiranja telefona. Iz Huaweija obećavaju da su popravili i onu najveću boljku koja muči njihove uređaje - softver. Honor 7 Lite dolazit će s Huaweijevom nadogradnjom Androida nazvanom Emui 4.1., koja navodno donosi mnogo uglađeniji i učinkovitiji rad.

Ilija Matanović / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:47