NE NASJEDAJTE

VELIKA PREVARA NA WHATSAPPU Jeste li i vi među korisnicima kojima je stigla primamljiva ponuda?

 Dado Ruvic / REUTERS
Navodna 'ekskluzivna' verzija popularne aplikacije za slanje i primanje poruka sadrži malware kojim se kriminalci poslije koriste da vam ukradu podatke

Lakovjerni korisnici WhatsAppa postali su meta cyberkriminalaca koji ih pokušavaju prevariti nagovaranjem na preuzimanje 'ekskluzivne' inačice aplikacije imena 'WhatsApp Gold', prenosi Independent.

Naime, određeni broj korisnika WhatsAppa prijavio je da primaju poruke koje od njih traže da se prijave na servis 'WhatsApp Gold' putem internetske stranice servisa.

Korisnike se na prijavu i preuzimanje mami opcijama za koje kriminalci tvrde da su do sada bile dostupne samo poznatim osobama, a uključuju mogućnost slanja više stotina fotografija odjednom, nove emojije, video pozive i dodatne sigurnosne postavke.

To su dakako notorne gluposti. 'WhatsApp Gold' je malware putem kojeg cyberkriminalci ostvaruju pristup vašim podacima, uključujući i lokacije.

Ovo nije prvi put da su se korisnici WhatsAppa našli na meti kriminalaca koji su im nudili 'ekskluzivnu' inačicu aplikacije, no tada se ta aplikacija zvala 'WhatsApp Plus'.

U slučaju da ste preuzeli aplikaciju, WhatsApp će vam zabraniti korištenje svoje prave aplikacije te će te nakon deinstalacije i čišćenja uređaja od nepoželjnog programa morati čekati 24 sata prije nego što se možete ponovno koristiti WhatsAppom.

Podsjećamo, aplikacije za mobitele preuzimajte isključivo iz Google Play trgovine ili App Storea, a aplikacije koje zvuče predobro da bi bile istinite najvjerojatnije to nisu te ih trebate ignorirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:40