MAČJA ELITA

FOTO: SIBIRSKE, PERZIJSKE I MAIN COON LJEPOTICE Mačkoljupci došli na svoje: U zagrebačkom Westgateu otvorena velika međunarodna izložba mačaka

 HANZA MEDIA

Mačkoljupci znaju gdje će provesti ovaj vikend - naime, u zagrebačkom Westgate centru održava se Međunarodna izložba mačaka u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske.

Osim iz Hrvatske četveronožne ljepotice stižu iz mnogih europskih zemalja, od Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke do Bugarske. Na izložbama će biti predstavljeno 20 različitih pasmina mačaka, među kojima i i najmanja na svijetu, Singapurska mačka, a također i Kurilski bobtail dugodlaki, također rijetka pasmina koju nemamo često prilike vidjeti po europskim izložbama.

Na subotnjoj izložbi po prvi puta, uz pasminske mačke, nacionalni pobjednik postala je i jedna domaća mačka, Mac Jack aka Mrrrr, u vlasništvu veterinarke Tamare Stipetić, koja ju je udomila nakon što je odbačena kao mačić od nepuna dva tjedna.

Izložba na 1. katu Westgate Shopping Cityja za javnost će biti otvorena danas od 10 do 18 sati. Najatraktivniji dio program bit će proglašenje najljepših mačaka izložbe u nedjelju u 16,30 sati.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:02