VLASNIK PRIJAVLJEN POLICIJI

STRAVIČAN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA PSA ŠOKIRAO KNIN Maleni haski ima teške ozljede glave, probijenu lubanju, otvorene rane, bio je vezan žicom...

 
 Udruga Berta / Facebook

Udruga za zaštitu životinja Berta iz Knina objavila je u nedjelju uznemirujuću objavu na Facebooku. Netko je psu u njihovom gradu nanio izrazito teške ozljede i još uvijek je neizvjesno hoće li pas preživjeti, a karakter ozljeda ukazuje da se radi o najgoroj vrsti iživljavanja i zlostavljanja. Nažalost, on je ujedno i jedini pas koji je preživio u krvavom pohodu pri čemu je vjerojatno pet pasa smrtno stradalo.

Mladog haskija u teškom stanju, vezanih nogu, uočio je slučajni prolaznik i odmah nazvao veterinara. Još neidentificiranim oštrim predmetom psu su nanesene teške ozljede glave, ispričali su iz udruge, probijena mu je lubanja, iščupana tri zuba, otečene su mu vilica i jezik, na tijelu ima nebrojeno otvorenih bolnih rana, a prednje šape su mu bile čvrsto vezane žicom. Pas je star oko godinu i pol dana i prema riječima Gordane Gambirože iz Berte miran i dobroćudan, a vlasnik ga je navodno ostavio roditeljima jer je odselio u Njemačku. Odsad je brigu o njemu preuzela Udruga Berta jer dosadašnji vlasnici nisu brinuli o ljubimcu, već su ga pustili da luta.

S obzirom da se radi o očito namjernom zlostavljanju životinje, volonteri su cijeli slučaj prijavili policiji, a sumnjaju na jednu osobu koju su susjedi vidjeli kako kopa rupe na livadi i vuče pse u karijoli. Navodno se čula i pucnjava, a dvoje susjeda spremno je svjedočiti. Ta je osoba postavila žičane zamke psima, a mnogi su građani u komentarima na Facebooku izrazili zabrinutost da je u zamku moglo upasti i neko dijete. Također, dodaju, što osoba koja se tako iživljava nad nedužnim živim bićima, u ovom slučaju psima, sutra može učiniti čovjeku? Policiji je navodno osumnjičeni rekao da je branio svoje kokoši.

Volonterka iz Udruge Berta provela je s haskijem cijelu noć. Maleni nije bio sposoban sam jesti i piti, a danas su ga odveli veterinaru u Šibenik gdje je dobio infuziju. Kako su napisali na Facebooku, malo mu je bolje, dio rana je saniran, no još ga čekaju pregledi da se utvrde eventualne unutrašnje ozljede. To će biti moguće tek u srijedu na rendgenu kad se pas malo oporavi i započne s kurom antibiotika.

Budući da veterinarski troškovi za liječenje mladog haskija koji je pukom srećom preživio teško zlostavljanje neće biti mali, iz kninske udruge Berta mole za pomoć, a obratiti im se možete na njihovoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:13