UŽASNA TRAGEDIJA

VINKOVCI: SKANDAL U RODILIŠTU Mlada majka otkrila strašne detalje: 'Rodila sam mrtvu bebu zbog krive procjene bezobraznog doktora!'

Otac mlade majke potvrdio je priču, a iz bolnice su poručili da traje istraga
 iStock

Nakon što je u ponedjeljak u grupi na Facebooku Iskustva mama u HR rodilištima mlada mama podijelila svoje stravično iskustvo iz rodilišta Opće županijske bolnice Vinkovci, članovi grupe ostali su u šoku. Njezina je objava podijeljena gotovo 700 puta. Mama tvrdi da se zbog nepravoremene odluke liječnika da se obavi carski rez njezin sin, koji je dotad u trbuhu rastao kao posve zdrava beba - rodio mrtav.

Naime, 24-godišnjakinja je rano ujutro završila s trudovima u bolnici gdje su joj, prema njezinim tvrdnjama, probili vodenjak i priključili drip. Međutim, žena se 13 sati patila nedovoljno otvorena uz stalne neprimjerene komentare doktora, čiji identitet je objavljen u komentarima ispod njezine objave.

Premda je već tad bilo jasno da je carski rez bolja opcija, navodno joj je doktor dobacivao: ‘Glupačo, možeš ti prirodno!’ Do iza podneva beba se nije pomaknula niti je bilo naznaka da se spušta, pa su joj oko 16.30 sati dali da potpiše dopuštenje za carski rez. Međutim, ni tu doktor nije htio odlučiti odvesti je na operacijski stol.

Umjesto da odmah obave carski rez, što će se kasnije pokazati kao jedina opcija, doktor ju je dva i pol sata nakon potpisa tjerao da skače po lopti za pilates iako ju je sestra morala pridržavati da ustane, sama nije imala snage, a potom je oko pola devet navečer počekao skakati po trbuhu ne bi li potaknuo prirodni porod.

‘Vratili su me na stol u 20:30, a onda počinje moj pakao od života. Tri puta skakanje po trbuhu da bi moj Ivano izašao van. Nije zaplakao jer nije bio živ. Pet minuta prije toga sam čula njegove zadnje otkucaje srca, vidjela sam tu njegovu malu glavicu, nogice, ruke... Moj Ivano 3840 i 54 dugačak, sletilo se deset doktora oko mog sina, a ja sam ležala na stolu u krvi’ , napisala je očajna majka.

Uspjeli smo porazgovarati s ocem mlade majke koji nam je potvrdio sve što se dogodilo. U telefonskom nam je razgovoru kazao da su podigli kaznenu prijavu protiv doktora Kolaka koji je navodno, prema njihovim saznanjima, suspendiran. Ono što dodatno užasava u cijeloj priči jest činjenica da je gospođa prije pet godina izgubila devet tjedana staru bebu kada je spontano pobacila. Tada je gospođa zatrudnjela prirodnim putem dok je ovaj put trudna ostala zahvaljujući umjetnoj oplodnji.

Prema riječima oca, patološki nalaz unuka Ivana pokazao je da je beba dotad bila savršeno zdrava i razvijala se kako treba, a preminula je prije nego što je rođena. Također, prema nalazima, beba se još u trbuhu nagutala plodne vode i ugušila. Obitelj neće odustati, već su podigli kaznenu prijavu, a majku koja je svoju priču ispričala pod nadimkom Anđeo Najljepši na Facebooku čeka dugačak oporavak.

Pročitajte njezinu objavu u cijelosti:





Ovako krece moja prica iz Vinkovačkog rodilista ,nece bit ugodno procitati je al zelim pomoc svim mamama i one koje ce...

Posted by Anđeo Najljepši on Sunday, February 14, 2016




Kontaktirali smo Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima koji su nam rekli: 'U tijeku je postupak unutarnjeg stručnog nadzora koji je pokrenut prema pritužbi obitelji koju smo dobili. Dok se nadzor ne obavi i dok ne dobijemo mišljenje struke, nikakve konkretne izjave ne možemo davati.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:08