VELIKI USPJEH NAŠEG LIJEČNIKA

HRVATSKI KARDIOKIRURG IZABRAN ZA PRESTIŽNU DUŽNOST U SAD-U Tomislav Mihaljević postao glavni direktor jedne od najprestižnijih klinika u SAD-u

 Screenshot/YouTube
Od 2015. godine glavni je direktor klinike u Abu Dhabiju, gdje je vodio 5000 zaposlenih u bolnici na 13 katova

Zagrepčanin Tomislav Mihaljević postao je glavni direktor klinike u Clevelandu. Riječ je o jednoj od najprestižnijih klinika u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako na dužnost stupa 1. lipnja 2018., njegovo je imenovanje potvrđeno, i to jednoglasno. U navedenoj bolnici Mihaljević radi od 2004. godine kao kardiokirurg, a specijalizirao je na minimalno invazivnim operacijama srca.

Njegova predanost poslu i izniman talent prepoznati su 2015. godine, kada je postao glavni direktor Klinike Cleveland u Abu Dhabiju, gdje je vodio 5000 zaposlenika u jednoj od najmodernijih bolnica koja je sagrađena na 13 katova.

Njegov medicinski put počeo je 1989., kada je završio Medicinski fakultet u Zagrebu. Volontirao je u Institutu za tumore. Kako nije dobio stalni posao, odlučio je okušati sreću u inozemstvu. Živio je i radio Austriji i Švicarskoj, gdje je učio od svjetski poznatog kirurga Marka Turine. Na kraju se preselio u SAD, gdje je desetak godina radio u Bostonu, u Brigham and Women’s hospital, jednoj od najboljih bolnica za liječenje srčanih oboljenja.

Ta je bolnica povezana s Harvardom, sveučilištem na kojemu je Mihaljević specijalizirao opću kirurgiju te poslije završio subspecijalizaciju iz kardiokirurgije. Profesor Mihaljević usavršavao je minimalno invazivnu kirurgiju, operacije uz pomoć robotske opreme, presađivanje srca te ugradnju umjetnog srca. Uz to što je bio medicinski direktor bolnice i šef klinike za kardiovaskularnu kirurgiju u Abu Dhabiju, profesor je na Case Western Universityju, a objavio je cijeli niz zapaženih članaka i uređivao brojne prestižne stručne časopise. Tako je autor ili koautor 145 članaka. Godine 2005. patentirao je inovativni kardioskopski sustav za minimalno invazivnu operaciju srca, za što je dobio nagrade 2006. i 2007.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:54