ORIGINALNA IDEJA

NAJNEOBIČNIJI SVADBENI DAR U POVIJESTI Vjenčanje za pamćenje u Podravini: Mladenci ostali šokirani kad su kumovi na svadbu ušetali sa svojim poklonom!

Mladenci sa svojim svadbenim darom

To je, nema nikakve sumnje, najneobičniji svadbeni dar u povijesti podravskih vjenčanja. Za iznenađenje su znali samo rijetki, a slavodobitni ulazak kumova s originalnim darom u svadbenu dvoranu iznenadio je sve svate.

Posebno su u čudu bili mladenci, Ana-Marija Kapitanić iz Novog Virja i Vanja Sabolović iz Virja, naselja kod Đurđevca. Jer, kako reagirati kad za vjenčanje dobiješ pravog, pravcatog dugouhog i tvrdoglavog - magarca! Za nesvakidašnji dar na “umivanju” pobrinuli su se članovi Konjičkog kluba Virovski konjanici koji su u svadbenu dvoranu priveli dar mladencima na “oltar” i pozitivno šokirali sve uzvanike.

- Na klupskom sastanku sinula nam je ideja da Vanji, našem članu, kupimo magarca i bilo nam je potrebno samo pet minuta da riješimo poklon - kaže Mladen Benkek, predsjednik Konjičkog kluba.

Magarac, koji je dobio ime Damir, stigao je iz Splita i virovski konjanici dobro su ga skrivali sve do “umivanja”. Za kupnju su, od vlasnika iz Dalmacije, Virovci besplatno dobili drveno sedlo za nošenje tereta.

- Prijašnji vlasnik rekao nam je da takve kupce još nije imao. Kako znamo da je svaki početak težak, poklonili smo mu i malo sijena, zobi i kukuruza - dodao je šef konjanika.

Mladencima su, uz magarca, poklonili i psa maltezera. Bio je to povod da se odmah u nedjelju ujutro organizira druženje novih prijatelja. - Maltezer je odmah ponosno uzjahao magaraca - smije se Mladen Benkek, dok su oduševljeni mladenci odmah bili svjesni da darovi nose i dodatne obveze.

- Očito su prijatelji odlučili na našem imanju osnovati pravo životinjsko carstvo - kratko je komentirao Vanja Sabolović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:22