ŽELJEZNIČKA NESREĆA

OBITELJ ZAVIJENA U CRNO U naletu vlaka na automobil poginula žena koja je išla suprugu na sprovod

Osijek, Livana, 050515.Jutros oko sedam sati na obiljezenom pruznom prijelazu putnicki vlak HZ-a udario je osobni automobil. Nesreca se dogodila u Zeljeznickoj ulici u mjestu Livana kod Osijeka. Vozac automobila je prevezen u osjecku bolnicu. U trenutku sudara vlak je vozio brzinom od 100 km/h.Na fotografiji: vucna sluzba odvozi autombil koji je stradao u sudaru s putnickim vlakom HZ-a.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

CIRKVENA - U stravičnom naletu putničkog vlaka na osobni automobil Audi na željezničko-cestovnom prijelazu "Cirkvena" život je izgubila u četvrtak prijepodne 63-godišnja D.T., dok su njezina kćer G.Š. (43) te šest godina stariji zet I. Š. preživjeli udes ali su teško ozlijeđeni.

Kako doznajemo, obitelj je iz smjera Kanđelovca išla u Cirkvenu, točnije na posljednji ispraćaj kako bi se oprostili od preminulog supruga, oca, punca...

Sporni prijelaz označen je "Adrijinim križem" i znakom "Stop", no ostaje nepoznanica zašto vozač Audija koji itekako dobro poznaje opasnosti na navedenoj lokaciji, nije usporio te zaustavio automobil kako bi propustio vlak koji je išao iz smjera Križevaca prema Bjelovaru. Od siline udarca, Audi je odbačen desetak metara dalje i od njega nije ostalo ništa.

Je li riječ o krivoj procjeni ili, pak vozač nije vidio vlak iako već godinama HŽ apelira da je "Vlak uvijek brži", pokazat će istraga. Preživjeli bračni par koji je dvostruko zavijen u crno, hospitaliziran je u bjelovarskoj Općoj bolnici, a prema pričanjima mještana, na navedenoj dionici često se događaju nezgode te je neophodna izgradnja rampe obzirom da prijelaz pješice koriste školarci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:16