OKALJANA KARIJERA

ŽIVOT U OFSAJDU Jasmin Agić: 'Priznao sam krivnju, vratio sve dugove i krenuo od nule...'

'Zaposlio sam se u tvrtki gdje je radio moj brat, a koja se bavi proizvodnjom plastičnih kartica. Onda smo on i ja otvorili vlastitu tvrtku, 1klik, koja se bavi istim stvarima'
 Davor Pongračić/CROPIX

Vremena su se, definitivno, promijenila pa nije bilo neobično kad je publika na Kutiji šibica zapljeskala Jasminu Agiću. Prošle su dvije i pol godine otkad se hrvatska javnost zgrozila kad je čula da je i on, bivši igrač Dinama i reprezentativac, umiješan u aferu s namještanjem utakmica i uhićen zajedno s još nekim poznatim nogometnim imenima.

Okaljana karijera, okaljan sport koji je ionako pod stalnim sumnjama u raznorazna afere, mjeseci u tamnici i po sudnicama, priča koja će Agića, kao i sve druge pratiti cijeloga života.

Teško je pronaći opravdanje, iako će Agić danas, gledajući u tu tužnu prošlost, reći:

- Kriv sam, priznao sam to i na sudu, napravio sam ono što nisam smio i za to snosim posljedice. U tom trenutku činilo mi se to normalnim, jedinim mogućim, kad mjesecima ne dobiješ novac koji si trebao dobiti, što da učiniš. Tako je bilo, ja ne bježim od toga, tko može reći da ne bi na mom mjestu u toj situaciji jednako postupio. Znate onu 'neka baci kamen...' - priča Agić, koji živi sa svojom krivnjom, ali osmijeh se definitivno vratio na lice.

Doduše, ako kazna o još sedam i pol mjeseci zatvora (mjesec i pol je već odslužio) postane pravomoćna morat će 'odguliti'. Ali dotad...

- Spreman sam na to, svaku ću kaznu prihvatiti i odslužiti. Drago mi je da nam je HNS skinuo suspenziju, da mogu igrati nogomet i biti u nogometu i samo se nadam da će konačna suspenzija, koja će doći s pravomoćnom kaznom, biti vremenska, a ne doživotna. Međutim, kakva god bude, ja ću je prihvatiti, što je bilo bilo je...

Iako mu je nogomet život, malo sladak, malo gorak, Agić je svoj put uspio pronaći i izvan nogometa. I vratio se u 'normalu'.

- Uz pomoć supruge i obitelji prvo sam vratio svih 300 tisuća kuna državi na ime poreza, dug je to koji je nastao jer meni klubovi nisu platili što su trebali. Potom sam se zaposlio u tvrtki gdje je radio moj brat, a koja se bavi proizvodnjom raznih plastičnih kartica. Od članskih iskaznica, do kartica-ključeva, programiranje, informatizacija, sve.... Onda smo on i ja otvorili vlastitu tvrtku, 1klik, koja se bavi istim stvarima i posao nam je krenuo. Moram priznati da se stvarno ne mogu požaliti, naš 'gerila marketing' dao je rezultate, posla je preko glave. Ako se po jutru dan poznaje, 2013. nama neće biti loša.

Uz sve to ipak stigne igrati nogomet, odnedavno je igrač trećeligaša Stupnika. Ali od afere Offside teško je pobjeći, premda...

- Ne spominju me više ljudi u tom kontekstu, ne okreću leđa, još tu i tamo netko s tribine nešto dovikne, ali na to sam se naviknuo. Ništa strašno. Doduše, klijenti, kad im dolazim na razgovor, gledaju me ponekad malo čudno, osoba koju su naviknuli gledati na televiziji i u medijima u jednom sasvim drugom filmu sad s njima razgovara o ozbiljnom poslu. Ipak, brzo se priviknu i pristupaju mi sasvim normalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:30