KRILA NA EGOTRIPU

STRANCI NALJUTILI MAMIĆA Ako je Robben pojam za sebičnost, što su onda Fernandes i Soudani?

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Nisam zadovoljan, poručio je Zoran Mamić nakon 4-1 protiv Hrvatskog dragovoljca. I time otvorio novu eru u Maksimiru gdje se dosad čak i poraz znao veličati. Sve pod egidom ‘ide na bolje’... V.d. maksimirskoga trenera podvukao je izgleda crtu i tri boda neće više značiti da je posao odrađen kako treba.

Privatne utakmice

- Detalje i imena ću ostaviti za analizu u svlačionici, ali očito imamo problem s glavama i mentalitetom koji nas, eto, dovodi u probleme - bio je jasan Zoran Mamić.

Školski pristojno o imenima nije htio, ali nije baš trebao mikroskop da bi svi znali tko je zakazao. Junior Fernandes dobio je nakon utakmice svoju porciju, jer je zbog osobne statistike opet igrao privatnu utakmicu.

OK, zabio je lijep gol, no ostatak je bio demonstracija zavidne doze sebičnosti. Kojoj kod Mamića juniora očito nema mjesta. Zato i puše na potez ovoga kad nije dodao Rukavini koji je bio u poziciji za gol. Dobio je Čileanac i zvižduk s maksimirskih tribina, a Rukavina mu je vratio već u sljedećem napadu. Nije mu dao loptu, već je krenuo u dribling vratara što nije imalo nikakvog smisla, pa je završilo tragikomično. Da su egotripovi napadača Dinama bili nešto manje izraženi, danas bi ‘modri’ bili na čelu ljestvice s više bodova i boljom gol-razlikom od Hajduka.

Iako se činilo da će ih Mamić kazniti, čini se kako se trener suzdržao od novčane kazne. Dan kasnije Junior Fernandes prošao je s usmenom opomenom, navodno posljednjom prije nego Mamić mlađi počne udarati tamo gdje ‘modre’ profesionalce najviše boli; po džepovima.

Soudanijevo petljanje

Ako tražimo odgovor zašto Junior Fernanades nije uspio u Leverkusenu, možda je izostanak kolegijalnosti i timskog rada jedan od razloga tome. Ali, nije jedini koji je gladan golova. Nečem sličnom svjedočili smo i u četvrtak na utakmici Europske lige. Tragičar je bio Soudani koji je jednu izglednu kontru Dinama završio spetljavši se u petercu gostiju. Da Alžirac nije mislio samo na sebe, vratio bi loptu Domagoju Antoliću i danas bi Dinamo vjerojatno imao tri boda na europskom kontu i ne bi mu sljedeća utakmica u Eindhovenu bila ‘biti ili ne biti’.

Kazne zbog mobitela

No, ukazivanje na sebičnost samo je dio ‘talenta’ kojeg Zoran Mamić više neće tolerirati. Ako ga netko na treningu, svlačionici ili za ručkom nije čuo jer se ‘zalijepio’ na mobitel - najnovija kazna je 500 eura. Mobilna je to tarifa s kojom se počinje uvoditi red u svlačionicu pod južnom tribinom. Protiv PSV-a i Hrvatskog dragovoljca su pokazali da nogomet nisu zaboravili igrati, a s malo discipline sigurno ne bi bili u situaciji u kakvoj su sada; na oproštaju od Europe i iza leđa Hajduka.

USPOREDBA KRILNIH NAPADAČA DINAMA I BAYERNA

Fernandes - 21 utakmica, 9 golova, 1 asistencija

Soudani - 20 utakmica, 10 golova, 2 asistencije

Robben - 15 utakmica, 8 golova, 9 asistencija

Ribery - 14 utakmica, 8 golova, 5 asistencija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:28