SVEČANOST U LISINSKOM

Perković i Pavić najbolji sportaši Zagreba

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i najbolji vaterpolist svijeta u izboru Fine, te član zlatne vaterpolske reprezentacije iz Londona Josip Pavić proglašeni su najboljim sportašima Zagreba
 Drago Sopta/CROPIX

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i najbolji vaterpolist svijeta u izboru Fine, te član zlatne vaterpolske reprezentacije iz Londona Josip Pavić proglašeni su najboljim sportašima Zagreba u protekloj godini u izboru Zagrebačkog športskog saveza (ZŠS) na prigodnoj svečanosti održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Za najbolju momčad izabran je četverac na pariće koji je na OI u Londonu osvojio srebrnu medalju, dok je kuglački klub Zagreb proglašen najboljom ekipom. Najuspješniji treneri u protekloj godini bili su Ivan Ivančić, trener zlatne Sandre Perković, Nikola Bralić, trener olimpijskog četverca na pariće, te Ante Kostelić.

"Puno je lakše trenirati nego osvajati nagrade i držati govore", kazala je Sandra Perković najavivši kako će ove godine pokušati baciti disk preko 70 metara.

Posebna priznanja ZŠS-a najuspješnijim mladim sportašima u 2012. dobili su Pero Ćubela (boćanje), Dominik Etlinger (hrvanje), Petra Lončar (kickboxing), Dario Šarić (košarka), Stipe Mandalinić (rukomet), Domagoj Buden (streličarstvo), Mihovil Čužić (tajlandski boks), Ivan Marcelić (vaterpolo) i Ana Konjuh (tenis).

Dodijeljena su i posebna priznanja ajuspješnijim sportašima s invaliditetom, a dobili su ih Zoran Talić, Branimir Budetić, Rea Hraski, Ruža Markešić i Petra Deša.

Godišnje nagrade ZŠS-a dobili su Ivana Buden, Biserka Donoval, Zlatko Horvat, Boris Krčmar, Zoran Talić i Hrvatski akademski veslački klub Mladost, dok su Trofej ZŠS-a za životno djelo dobili Čedomir Cvetković, Višnja Gojković, Berislav Jandrić, Slobodan Jurković i Zdenko Kobešćak.

"Iza nas je jedna od najuspješnijih godina, 168 zagrebačkih sportaša i sportašica osvojilo je 237 medalja u 29 sportova. Veseli nas i odlična organizacija niza natjecanja u Zagrebu, kao i rezultati u mlađim kategorijama što je dokaz kvalitetnog rada", rekao je Branimir Bašić, predsjednik ZŠS-a.

Za zabavni dio programa bio je zaduženi ansambl kazališta "Komedija", točnije Đani Stipaničev, Dražen Čuček i Renata Sabljak koji su izvodili pjesme o Zagrebu i brojeve iz mjuzikla Cabaret. Voditelji programa bili su Daniela Trbović i Zoran Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:31