NIŠTA OD DERBIJA

FOTO: NOVA ODGODA U HNL-u Zbog očajnog terena sudac odlučio da Istra i Dinamo neće igrati

Nakon kratkih konzultacija svi su se složili kako nema uvjeta za odigravanje utakmice u Puli
 Goran Sebelic / CROPIX

Prema očekivanju, prvenstvena utakmica 17. kola između Istre 1961 i zagrebačkog Dinama odgođena je zbog loših uvjeta za igru. Kažemo prema očekivanjima, jer je u Puli već tjedan dana izuzetno loše vrijeme praćeno stalnim padalinama, a koje su na granicu odgode dovele i utakmicu između mladih reprezentacija Hrvatske i Latvije igrane prošlog utorka.

Nakon tog susreta, koji je više sličio na vaterpolo nego na nogomet, teren stadiona Aldo Drosina potpuno je uništen. Kiša koja nemilice pada danima, učinila je svoje i uvjeti za igru pred jučerašnju utakmicu bili su izuzetno loši...

- Jako mi je žao što se utakmica neće odigrati, i zbog publike koja je došla, ali teren je u doista lošem stanju. Osim što se lopta ne kreće i ne odskače, nemogući uvjeti za igru su veliki rizik za zdravlje igrača. Zato mislim da je odluka o odgodi vrlo logična - kazao je trener Dinama Zoran Mamić na kratkoj press-konferenciji po saznanju odluke suca Tihomira Pejina iz Donjeg Miholjca.

On je nekoliko sati prije utakmice ustvrdio da će se igrati, ali je potom opet uslijedio veliki pljusak, što je dodatno otežalo uvjete za igru. Desetak minuta prije početka utakmice Pejin je izašao na travnjak zajedno s kapetanima Faustom Budicinom i Josipom Šimunićem te je na više mjesta na terenu pokušao testirati odskače li uopće lopta. Naravno, kada se ona svaki put zablokirala na zemlji, bilo je jasno da od igre neće biti ništa. U tom trenutku na stadionu je bilo nešto malo manje od tisuću ljudi koje je službeni spiker obavijestio da će se odlukom suca utakmica odgoditi.

- Moram biti iskren, meni bi kao treneru domaće momčadi u utakmici protiv tehnički kvalitetnijeg protivnika odgovaralo da smo igrali. No, svi vidimo, teren je loš, ne samo da lopta ne odskače, nego je i izuzetno mekan i noga jednostavno propada. Mislim da to nije dobro za zdravlje igrača i da u takvim uvjetima nogomet stvarno nema nikakvog smisla - kazao je trener domaćina Igor Pamić.

S obzirom da Puljani u utorak igraju prvu četvrtfinalnu kup utakmicu protiv Zadra na istom terenu, treba se nadati da će se vremenske prilike u Puli smiriti, a priziva se i bura koja bi barem malo osušila travnjak.

Termin novog odigravanja utakmice za sada nije poznat, ali se sukladno slobodnim datumima barata sa 4. i 21. prosincem. Kako god, Puljani su poslije odluke suca Pejina otišli na kratki footing, dok su se Modri spakirali i vratili u Zagreb.

Radi informacije, kažimo da je Istra trebala istrčali u postavi: Ježina, Woon, Budicin, Obšivač, Pilipović, Blagojević, Batarelo, Havoić, Jo, Križman i Radonjić. Za Dinamo su u zapisnik prijavljeni: Zelenika, Pinto, Addy, Šimunić, Lima, Fernandez, Antolić, Leko, Pamić, Rukavina i Čop.

ISTRA 1961 - DINAMO ODGOĐENO

Glavni sudac utakmice Tihomir Pejin i kapetani obje momčadi Josip Šimunić i Fausto Budicin u 15 sati su izašli na teren i jednoglasno utvrdili kako ne postoje regularni uvjeti za odigravanje utakmice.

Pored obilne kiše, koja danima već pada u Puli, lošem stanju travnjaka pridonijele su i utakmice protiv Švicarske i Latvije koje je naša U-21 reprezentacije odigrala u proteklih desetak dana na Aldu Drosini.

Modri su se potom ukrcali u službeni autobus i krenuli za Zagreb gdje će po dolasku odraditi trening, a novi termin utakmice bit će određen naknadno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:29