SITUACIJA JE OZBILJNA, ALI NIJE ALARMANTNA

Bandić: 'Odgovorno tvrdim, ovo nije teroristički čin, ovo je potez nekog luđaka'

 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na upit novinara o sigurnosti u Zagrebu istaknuo kako terorizma "za sad, na sreću" nema, a da je situacija ozbiljna, ali ne i alarmantna.

Zagrepčane je danas ponovno pozvao da budu mirni i pribrani i da vjeruju institucijama, a novinarima je poručio da ne šire paniku.

"Odgovorno tvrdim: ovo nije teroristički čin, ovo je potez nekog luđaka, patologa", rekao je Bandić očito pobrkavši pojmove.

Istaknuo je kako ne prejudicira nalaz policije. "Pustite policiji da odradi svoj rutinski posao, vjerujmo policiji", istaknuo je gradonačelnik Bandić odgovarajući na upit novinara o sigurnosti s obzirom na dvije eksplozije u Zagrebu, nakon obilaska fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Imamo institucije pravne države i policiju koja je odradila i puno složenije stvari, sve ostalo je plod špekulacije, neodgovornosti i sijanje panike, rekao je. "Nemojmo to činiti, nema potrebe za to", poručio je.

"Pročitao sam danas tiskovine. To je strašno. To uznemiruje građane. Vi uznemirujete građane, vi određeni koji sijete naslove panike na naslovnicama, a ne gradonačelnik. Pa dajte se malo zamislite nad tim naslovima", poručio je novinarima Bandić.

"Grad Zagreb su zadnja tri dana zadesile dvije eksplozije. I ozbiljnost nalaže da budemo ozbiljni i odgovorni, a ne da sijemo paniku", poručio je Bandić i ponovno istaknuo kako se "sigurnost u Zagrebu piše velikim slovima".

Na upit novinara razmišlja li o proširenju nadzora grada kamerama kako bi se poboljšala sigurnost građana, Bandić je odgovorio da se ne može kamerama pokriti cijeli grad niti se može predvidjeti što će netko, "koji bolesnik", napraviti u kojem dijelu grada.

Novinarima je rekao i da puste na miru njegovog kolegu pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavlu Kalinića, borca Domovinskog rata i 90-postotnog invalida, neka se odmara tjedan dana na zasluženom odmoru. "A gradonačelnik je ovdje 24 sata", poručio je Bandić novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:37