SPRIJEČENA TRAGEDIJA

FOTO: NEZAPAMĆENA DRAMA U ŠIBENIKU Htio se zapaliti, policajci skakali po brodicama i uspjeli ga zaustaviti u zadnji čas!

Brzom intervencijom vatrogasaca, policije, kapetanije, te helikoptera, muškarac je spašen i priveden
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Bore Čobanov, zvani Sikirica (46), izazvao je oko 17 sati na rivi, u središtu Šibenika, pravu dramu zbog koje su se sve službe digle na noge. Popeo se na brodicu u lučici Dolac te prijetio da će se zapaliti Molotovljevim koktelom.

Brzom akcijom u kojoj su sudjelovali policija, vatrogasci, pomorska policija, kapetanija te MUP-ov helikopter, muškarac je spašen. Nesretni događaj je, prema pričanju svjedoka, počeo kada se 46-godišnjak posvađao s poznanikom na Staroj Cesti, uzeo Molotovljev koktel i krenuo prema Dolcu.

Odmah su alarmirani policija, vatrogasci i kapetanija, koji su ubrzo stigli i okružili Čobanova na brodu. Sve je nadgledao MUP-ov helikopter.

Kako je ispričao jedan konobar iz obližnjeg kafića, policajci su Čobanova odgovarali od samozapaljenja, a pomoglo im je i to što se samoubojici smočio upaljač te nije uspijevao zapaliti Molotovljev koktel. Policajci su ga na posljetku polijevali šmrkom kako bi ga bacili u more.

Kada to nije pomoglo, jedan od policajaca ga je barskom stolicom gurnuo u more, odakle su ga izvukli i priveli. Prebačen je na Odjel psihijatrije OB Šibenik.

Šibenčanima je Čobanov poznat iz kraja 80-tih, kad je vlastitog oca ubio sjekirom, zbog čega je dobio nadimak “Boro - sjekirica”. Nakon što je dosta godina odležao u zatvoru, kasnije nije počinio nikakve incidente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:02