I LEBRON JE ČESTITAO

VEČER ZA PAMĆENJE 'Zadar je ponovno dokazao da je grad košarke'

Meni je u stalno u glavi ona trica kojom je Dušan Kecman ražalostio Cibonu u finalu regionalne lige u Zagrebu. Gledao sam to s tribina u Areni - priča Ante Delaš
 Luka Gerlanc/CROPIX

Život piše romane, a Zadar košarkaške drame! Jedino se ovakav zaključak mogao izvesti nakon šokantne utakmice između Zadra i Partizana u regionalnoj ABA ligi u kojoj se sve zanimljivo slilo u deset sekundi!

Iznimno uzbudljivom sportskom spektaklu svjedočilo je gotovo osam tisuća gledatelja koji su zadovoljni napustili dvoranu. U tako kratkom vremenskom razdoblju, Zadrani su najprije bili u paklu, potom raju, onda opet u paklu da bi ubačajem Romea Travisa putovanje na žici ludila zaključili u rajskim visinama!

Od svjetala reflektora ne pati Ante Delaš, čovjek koji je najprije tricom koja je uzdrmala dvoranu, nešto kasnije i dodavanjem za Travisa stavio pečat na rijetko viđenu dramatičnu završnicu.

- Ne bih želio da me se posebno apostrofira u ovoj pobjedi, jer među nama nije bilo onoga tko nije ugradio barem ‘kamenčić’ u mozaik završnoga slavlja. Bilo je više nego dramatično, valjalo je izdržati ne samo to razdoblje, nego i vrijeme kad se Partizan ozbiljno počeo primicati pobjedi. Ali nismo klonuli duhom, niti nas je izdala snaga, jer je uz nas bila publika. Navijači su nas podržali u pravom trenutku, nosili su nas na pravi način. Moram biti iskren i kazati kako je u tim trenucima izgledalo kako nema prevelikih izgleda za preokret. I onda su tribine odradile svoje i mislim da smo im vratili kako treba - kaže Delaš koji je prije otprilike godinu dana na sličan način otpuhao Cibonu u Kupu Krešimira Ćosića. Sad je sve skupa podebljao tricom koju je, ističe, priželjkivao.

- Znaju svi moji suigrači da volim uzeti taj zadnji šut, jer onda nemam kome prigovarati osim samom sebi. Volim preuzeti tu odgovornost, zato i jesam tražio tu loptu. Marko Ramljak mi je dodao za šut, da bi kasnije to potkrijepio riječima da je čak rekao Goranu Vrbancu da se makne u stranu kako bi lopta došla do mene. Dignuo sam se i pogodio! I nisam poslije utakmice gledao snimku, jer radije volim zapamtiti taj trenutak u živoj verziji - zbori Ante koji je odmah po ubačaju krenuo smirivati svoje igrače i zaustaviti ih u preranom slavlju. Usput je istaknuo da ga je oduševio pristup suigrača Amerikanaca, koji su pak odmah na zagrijavanju zaključili: “Večeras će biti ludnica u dvorani”. I pogodili...

- Meni je u stalno u glavi ona trica kojom je Dušan Kecman ražalostio Cibonu u finalu regionalne lige u Zagrebu. Gledao sam to s tribina u Areni. Nema boljeg upozorenja od toga. Jer što bi se dogodilo, odnosno kako bismo se osjećali da se ‘film’ nije odigrao ovako kako jeste. Svi bismo nakon erupcije slavlja popadali na parket, kasnije se mučili s tugom u srcu. Ispalo je najbolje što može. Inače, nigdje se kao u Zadru ne može osjetiti pomak od dna prema vrhu i obratno. Zato i je grad košarke i njena kolijevka. Sretan sam što pripadam klubu i publici koja zna uživati u ovom sportu, napose nakon ove tri pobjede u nizu. Sad idemo u Beograd u goste Crvenoj zvezdi, i trudit ćemo se odigrati što bolje - zaključio je Delaš.

Get’em Rome!’

Jedan od najboljih američkih NBA igrača LeBron James, član Miami Heata, na svoj Twiter profil postavio je zadnje minute ogleda Zadra i Partizana jer je njegov veliki prijatelj, svojedobno školski kolega, zadarski junak Romeo Travis zabio pobjednički koš. Pa je LeBron ushićeno napisao: Get em Rome!!! (sredi ih Rome). Snimku je pak podijelilo 6,7 milijuna Jamesovih “followera” i tako se Zadar u jednoj noći prometnuo u središnji košarkaški krug svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 03:35