PROTIV OBAMINA ZAKONA

VIDEO: AMERIČKI SENATOR CRUZ DRŽI GOVOR VEĆ 17 SATI 'Stajat ću i pričati dok ne padnem s nogu'

Američki senator Ted Cruz cijelu noć držao je govor pred Senatom ne bi li onemogućio financiranje provedbe Obamine zdravstvene reforme iskoristivši pravo da govori bez vremenskog ograničenja. Riječ je o očajničkom potezu senatora koji želi spriječiti gotovo sigurnu propast prijedloga zakona koji bi onemogućio financiranje reforme. Govor uživo možete praiti OVDJE.

Maratonski nastup koji je započeo uzevši riječ jučer u 14:41 po lokalnom vremenu nastavio je do 5 ujutro po lokalnom vremenu. Cruzov govor traje već 17 sati i, kako se čini, ne misli uskoro odustati..

- Nakon 14 sati, koliko stojim ovdje pred vama, osjećam bol u nogama, osjećam umor. Ali znate li što? Osjećam jaču bol skrivajući se, ne zauzimajući se za svoje principe, ne zauzimajući se za dobrobit i integritet. Bit ću ovdje dok više ne budem mogao stajati na nogama, poručio je Cruz okupljenima.

Prema pravilima, Ted Cruz mora stajati za pozornicom za vrijeme govora, ali smije prepustiti riječ svojim kolegama ako mu žele postaviti neko pitanje.

Na početku izlaganja govorio je samo o zakonskom prijedlogu, no kada je iscrpio temu, govorio je i o drugim stvarima. Tako je u jednom trenutku počeo čitati dječju priču svojim kćerima pred spavanje.

Cruzov govor već sada je srušio prijašnji rekord koji je postavio senator Rand Paul u ožujku ove godine. On govornicu nije napuštao gotovo 13 sati.

Ted Cruz član je desničarskog pokreta Tea Party i spominje se kao mogući predsjednički kandidat za kampanju 2016., a ovim će svojim činom zasigurno ostaviti dojam na konzervativne glasače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:19