SIMULACIJA 'QUADROTOR'

VIDEO Smrt iz zraka: 'Mini helikopter' opremljen strojnicom mogao bi promijeniti izgled bojišnice u budućnosti!

 YouTube

Roboti opremljeni projektilima koriste se u američkoj vojsci već godinama - no njihove mete su velike, a letjelice trebaju pistu s koje će poletjeti.

Video na Youtubeu možda prikazuje blisku budućnost ratovanja u kojoj će dronovi u bliskoj borbi zamijeniti vojnike, iako se zasad radi samo o simulaciji, piše DailyMail .

Video autora FPSRussia, kojemu su Call of Duty isječci i demonstracije oružja u stvarnom životu osigurale kultni status među njegovim obožavateljima, prikazuje quadrotor - mini-helikopter s četiri rotora opremljen strojnicom.

Dakako, radi se o uratku napravljenog uz pomoć CGI-ja (Computer-generated imagery), no u stvarnosti već postoje slične letjelice - samo bez ugrađene strojnice.

Stroj se kontrolira preko tablet računala. FPSRussia objašnjava da kamera ugrađena sprijeda omogućuje čovjeku pogled iz ptičje perspektive.

Letjelica je sposobna letjeti brzinom od 50km/h do visine od 400 metara.

U prvoj demonstraciji, FPSRussia postavio je grupu lutaka na zemljanu padinu i, s obzirom da strojnica ispaljuje 100 metaka u minuti, nije trebalo mnogo vremena da od "promatrača" ne ostane ništa.

U idućoj, demonstrirana je sposobnost manevriranja u uskim prostorima. Naime, letjelica je bez problema ušla u zamišljenu prostoriju kroz improvizirani prozor i likvidirala mete za vrijeme kartaške igre.

FSPRussia objašnjava da je quadrotor prototip, ali da bi se mogao naći na bojištima u bliskoj budućnosti. Zasad, jedan ovakav će se naći u nastavku kompjuterske igrice Call of Duty: Black Ops 2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:23