OTKRIĆE STRUČNJAKA

'MUŠKARCI STALNO GLUME ORGAZAM KAKO ŽENE NE BI MISLILE DA IM VIŠE NISU PRIVLAČNE' Otkrivena najveća tajna muškog roda

Dr. Abraham Morgentaler, urolog, profesor na Harvardu i utemeljitelj klinike Men’s Health Boston, upravo je objavio intrigantnu knjigu ‘Why Men Fake It’

Došlo je vrijeme da okončamo mit o muškarcima kao sebičnim seksualnim klipanima , poručuje dr. Abraham Morgentaler u svojoj knjizi “Why Men Fake It: Totally Unexpected the Truth About Men and Sex” koja je nedavno objavljena u SAD-u. Po struci urolog, Abraham Morgentaler profesor je na Harvardu i utemeljitelj Men’s Health Boston, klinike za muške seksualne i reproduktivne poremećaje. U knjizi “Why Men Fake It” dr. Morgentaler razobličuje mit o tome da muškarci, za razliku od žena, ne mogu odglumiti orgazam.

Nije nemoguća misija

- Nikad nisam čuo da muškarac može glumiti orgazam, dok jednoga dana u moju ordinaciju nije došao 25-godišnji pacijent kojeg sam u knjizi nazvao David. Imao je dugotrajne probleme s postizanjem orgazma tijekom seksualnog odnosa. Kada se zaljubio, naslutio je da bi se zbog toga problema njegova djevojka mogla osjećati seksualno neprivlačnom i krivom kao žena. Stoga je počeo glumiti orgazme - ispričao mi je Abraham Morgentaler, koji se već 25 godina bavi muškim seksualnim problemima. Nakon Davida, koji je Morgentalera za pomoć zamolio prije pet, šest godina, bostonski urolog sreo je i druge pacijente sa sličnim problemom.

- Spoznao sam da nije tako rijetko da muškarci glume orgazam. Nakon što sam upoznao Davida, počeo sam mojim pacijentima postavljati pitanje o tome. I dva američka istraživanja razotkrila su kako je oko 20 posto muškaraca barem jednom u životu glumilo orgazam - rekao je Morgentaler.

Da muškarci “fingiraju” orgazam, pokazala je i nedavna studija Sveučilišta Kansas, provedena među studentima. Znanstvenici su na studentskoj populaciji uočili da čak 30 posto muškaraca i 70 posto žena glumi orgazam. Iako je ženama lakše odglumiti, ni muškarcima to nije nemoguća misija. Ispitanici u studiji priznali su kako su barem jednom odglumili orgazam, jer je odnos trajao predugo ili su jednostavno htjeli da odnos završi.

Učinio sam to puno puta

Većina muškaraca koji priznaju da glume orgazam, kažu da osjećaju svojevrsni pritisak kad njihova partnerica dođe do vrhunca prije njih. Zbog toga se, umjesto nastavka odnosa, često odlučuju odglumiti orgazam kako bi se on “dogodio u pravo vrijeme”.

- Kada sam od izdavača dobio prvi primjerak moje knjige “Why Men Fake It”, odlučio sam je pokazati jednom prijatelju. Našli smo se u jednom baru, i dok smo razgovarali, društvo koje je sjedilo uz nas vidjelo je naslovnicu knjige i počelo komentirati. Jedna je žena uzviknula: “Glume ga? To nije moguće, jer muškarci ne mogu glumiti orgazam!” Na to joj je jedan od prijatelja odgovorio: “Naravno da mogu. Učinio sam to mnogo puta” - ispričao je Morgentaler, koji u knjizi razobličuje ženske mitove o muškarcima.

- Stereotip o muškarcima danas je vrlo negativan i potpuno pogrešan! Muškarce se vidi kao sebične, zainteresirane isključivo za vlastito zadovoljstvo i uvijek gladne seksa, baš kao da su oni seksualni strojevi koji ništa ne misle - rekao je Morgentaler. - Međutim, tijekom svoje bogate prakse spoznao sam da su muškarci, kad razviju duboke osjećaje za svoje partnerice, više zainteresirani za njihovo seksualno zadovoljstvo nego za vlastito! - dodao je Morgentaler, a zatim mi ispričao jedan slučaj iz svoje prakse.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:09