OSTALI NEPORAŽENI

ZADAR - RIJEKA 1-2 Benko i Lešković spasili Riječane, Kekova momčad se provukla u Stanovima

 Jure Miskovic / CROPIX

Zadar je u konačnici morao potpisati poraz protiv europske Rijeke koja se doista, isključivo u prvom dijelu utakmice predstavila baš u takvom svjetlu. Ali su se domaćini vratili u dvoboj, poravnali omjer, da bi iz naklonost suca Ante Vučemilovića koji je 'zažmirio' prije drugog gola, gosti odjurili u kontru i uz malu nespretnost zadarske obrane, došli do pobjedničkog pogotka.

Kod domaćina se uvelike osjetio izostanak Jakova Suraća i Luke Begonje, dvojice ključnih igrača u fizionomiji momčadi Ferde Milina, koji je morao donijeti niz promjena, gotovo uoči početka ogleda.

Nitko nije dvojio kako Zadrane očekuje iznimno teška utakmica, potvrda je stigla odmah na otvaranju, jer su gosti pritisnuli, od prve. Istina, nisu imale neke izgledne prigode, ali su stalno bili tu negdje nadomak zadarskih vrata. Uspjeli su složiti nekoliko akcija koje nisu oplemenili do kraja, međutim, nanizali su podosta udaraca iz kuta!

Onda je Ivan Tomečak pokušao iz daljine, ali se Tomo Gluić na vrijeme vrata prema gol crti i loptu ispod grede izbacio u korner. Ali je zato gredu uzdrmao Anas Sharbini izvrsnim udarcem s vrha šesnaesterca. U jednom od rijetkih dolazaka pred riječka vrata, Želimir Terkeš umalo nije zatresao mrežu. Našao se u petercu, pucao je, ali nedovoljno snažno, pa je Ivan Vargić lako obranio!

Tek što se stišao pljesak domaće publike, zagrmili su gostujući navijači kako bi pozdravili pogodak Marka Leškovića koji je na ubačenu loptu Nikole Pokrivača, skočio iznad dvojice zadarskih obrambenih igrača i zabio gol! Otvorio se Zadar iza primljenoga pogotka, izišli iz bunkera, otišli malo naprijed, ali bez osobitog učinka. Posve drukčija slika u nastavku jer su Zadrani odlučili odigrati na sve ili ništa.

Skroz su potisnuli goste u njihov prostor, počeli nizati suvisle akcije, prijetili stalnim napadima. I kao plod svega došli su do poravnanja. Jednu 'ničiju' loptu Jure Jerbić je spustio do Josipa Ivančića koji je napravio nekoliko koraka i raspalio svom snagom, Vargić se bacio, ali nije uspio zaustaviti loptu koja se zabila u mrežu. Riječana nije bilo nigdje, izgledali su obezglavljeno.

Još da je Šime Gržan u 63. minuti bolje zahvatio loptu u trenutku kad se sam našao na visini penala! Nije se Matjažu Keku, treneru Rijeka svidjelo izdanje njegove momčadi pa je s klupe podigao najprije Ivana Močinića, potom i Leona Benka, na koncu i Matu Maleša. Možda mu ni to ne bi pomoglo da je prije drugog pogotka sudac Ante Vučemilović svirao očiti prekršaj na sredini terena kojim je zaustavljen zadarski napad i stvorena gostujuća kontra.

Zoran Kvržić je s lijeve strane uputio loptu u peterac nisu se dobro sporazumjeli Ikić i Gluić, iskoristio je priliku Benko i ugurao je u mrežu. Podigla se Rijeka, nastavila prijetiti, Kvržić je pogodio gredu u 85.minuti. I na koncu umalo poravnanje, Ikić je izvrsno ubacio s desene strane skočio je Terkeš pucao glavom i zatresao gredu! Šteta.

Zadar - Rijeka 1-2

Strijelci: 0-1 Lešković (29), 1-1 Ivančić (58), 1-2 Benko (76).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:48