START IZ SNOVA

VIDEO: BORUSSIA DORTMUND IMA NOVU ZVIJEDZU Aubameyang u debiju zabio tri gola u Augsburgu

Wolfsburg, za koji je hrvatski reprezentativac Ivica Olić odigrao do 66. minute, na startu je prvenstva izgubio kod Hannovera 2-0. Ivan Perišić nije igrao
 AFP

Ivan Perišić nije krenuo u novu sezonu Bundeslige, možda je i zato njegov i Olićev Wolfsburg startao porazom u Hannoveru 2:0. Perišić, kojeg nevolje nikako ne zaobilaze otkako je je stigao u aktualni klub, otrovao se hranom kod kuće, i on i supruga u petak su se osjećali jako loše, trener Dietmar Hecking nije ga poveo na put. Ipak, već u subotu bilo mu je mnogo bolje, neće biti problema za reprezentaciju, spreman će dočekati srijedu i Lihtenštajn. Andreasen i Huszti zabili su za trijumf, Olić je na terenu boravio do 66. minute kada ga je zamijenio Schäfer. No, još od 32. igrali su s čovjekom manje, tada je isključen Arnold kod rezultata 1:0.



Augsburg vs Borussia Dortmund 0:4 MATCH HIGHLIGHTS by footballdaily1

Borussia Dortmund se jako dobro predstavila, moćno i uvjerljivo, još je jača nego prošle sezone kad je bila druga i finalist Lige prvaka. Kad se uključi i ozlijeđeni Mhitarjan, malo će se tko moći s njima nositi. Čim je stigao iz St. Etiennea bilo je očito da će 24-godišnji Gabonac rođen u Francuskoj Pierre-Emerick Aubameyang biti istinsko pojačanje. Koliko je brz, jak, tehnički obučen, u stilu igre koji gaji Borussiji i sa suigračima poput Reusa, Gündogana i drugih, nazabijat će se u crno-žutom dresu. Za uvertiru se predstavio hat-trickom u gostima kod Augsburga u pobjedi 4:0. Prvi je dao glavom nakon centaršuta Schmelzera s lijeve strane, zatim protrčavanjem kroz obranu na gurnutu Reusovu loptu, pa zaobilaženjem vratara i rutinskom egzekucijom za 3:0. Sve to u 80 minuta. Lani je u francuskom prvenstvu postigao 19 golova i dodao 14 asistencija, zašto to ne bi nadmašio!?

Kloppova momčad, koliko je brza i ofenzivno silovita, ima pravo gajiti nade o povratku titule na Signal Iduna Park. Jedina je enigma Lewandowski, danas asistent za treći pogodak i strijelac četvrtoga s bijele točke, po novim pričama u Bayern bi mogao na zimu, ali ovog časa ne vjerujemo da će ga i tada pustiti.

Hertha, povratnik u elitni rang, "utrpala" je čak šest komada Eintrachtu iz Frankurta (6:1). Ramos i Allagui zabili su po dva, Srđan Lakić je kod poraženih bio na klupi.

Bundesliga, 1. kolo:

Bayer – Freiburg 3-1 (Kiessling 22, Son 47, Sam 52 / Hanke 40)

Hannover – Wolfsburg 2-0 (Andreasen 17, Huszti 84)

Augsburg – Borussia D. 0-4 (Aubameyang 24, 66, 79, Lewandowski 86-11m)

Hertha – Eintracht F. 6-1 (Ramos 18, 71, Brooks 32, Allagui 58, 60, Ronny 89 / Meier 37-11m)

Hoffenheim – Nürnberg 2-2 (Abraham 34, Modeste 51 / Frantz 54, Ginczek 57)

Eintracht B. - Werder (kasnije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:21