POLICIJA POTVRDILA

VELIKA POTRAGA Srpska policija lovi monstruma s Marjana: Selenu je zaklao Reksi iz Novog Sada?

Muškarac je ovoga ljeta viđen na više lokacija u Splitu
Split, 250812.Nakon opsezne potrage koja je trajala tri dana danas je pronadjeno tijelo na brdu Marjan za koje se sumnja da je za nestala Meksikanka Selena Margarit Graciano Macedo ciji je nestanak prijavljen 22.08 kasno navecer.Nedaleko od mjesta na kojem su prije dva dana pronadjene njezine stvari, pripadnici HGSS pronasli su tijelo, koje je bilo zakopano.Na fotografiji: posljednja dostupna fotografija Meksikanske nastale nesto prije nestanka. Ovako je bila obucena prije nestanka.Foto: PU Split
 Duje Klarić / CROPIX

NOVO 20:59 Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović potvrdio je u srijedu da srbijanska policija surađuje s hrvatskom u istrazi umorstva meksičke državljanke u Splitu.

"Kontakti s hrvatskim kolegama pojačani su od prošle noći obzirom na njihova odredjena saznanja, dojave građana i naznake da bi mogući izvršitelj toga kaznenog djela mogao biti s područja Srbije ili se krije na području Srbije", rekao je ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović u izjavi što ga je objavila srbijanska televizija.

"Ovaj zlocin ne smije nitko prikriti, niti pokušati prikriti. Jednostavno, koliko god je stalo Hrvatskoj da takav zločin na ovim prostorima bude razriješen, toliko je stalo i nama, bez obzira tko je izvršitelj", dodao je Veljović.

Policijski istražitelji na tragu su ubojici Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo: u ovom trenutku najozbiljnije se istražuje osoba iz Novog Sada u Srbiji, za koju se vjeruje da je vlasnik dresa kluba AC Milan, koji je pronađen na Marjanu, nedaleko od Selenina tijela.

- Kontaktirali smo policiju u Novom Sadu te u suradnji s njima pokušavamo utvrditi činjenice i identitet osobe za koju postoje saznanja da bi mogla biti povezana sa slučajem - potvrdili su u MUP-u.

Visok 175 centimetara

Od nekoliko zaposlenika u restoranima na splitskim Firulama doznajemo da je osoba za koju vjeruju da je vlasnik dresa Novosađanin u četrdesetim godinama, visok oko 175 centinetara, tamnije puti i u dobroj financijskoj situaciji.

Upravo su konobari iz tih restorana policajcima prenijeli svoja saznanja. Prema njihovu sjećanju, jedna je osoba, za koju vjeruju da je na dresu nosila otisnuti nadimak REKSI, bila čest gost restorana na splitskim Firulama. Tamo je pio kavu, a kupao se na obližnjim plažama, na Ovčicama.

Taj je Novosađanin navodno sa sobom uvijek imao priličnu svotu novca, a s obzirom na to da je neke račune plaćao karticama, policiji bi mogli pomoći izvatci s računa.

Konobar se sjetio

- Indikativno je da ga nismo vidjeli već 20-ak dana, iako je do tada ovdje bio čest gost. Mi ne možemo reći je li imao ikakve veze s događajem na Marjanu, je li nosio točno taj dres, ali vjerujemo da je policiji svaka informacija korisna. Da su naši konobari sto posto sigurni u tu priču, reagirali bi odmah, čim je dres izašao u medijima, ali svoja su saznanja podijelili naknadno, nakon što su međusobno razgovarali i pokušali se prisjetiti što je točno nosio čovjek na kojeg sumnjaju. Bilo bi neozbiljno od nas sa sigurnošću tvrditi da je upravo taj dres nosio na sebi, ali bit će nam drago ako su ove naše informacije pomogle policiji - kaže nam vlasnik jednog restorana na Firulama, gdje radi konobar koji je svoja saznanja o vlasniku dresa podijelio s policijom.

Taj je muškarac navodno bio i u dobroj tjelesnoj kondiciji, a vozio je sivu Škodu Octaviju, upravo novosadskih registarskih oznaka.

Policijski istražitelji tek su nakon ove dojave korak bliže osobi koja ima saznanja o brutalnom ubojstvu Meksikanke Selene.

Iako su do sada ispitali više od 150 osoba, a krug sumnjivih osoba za koje su vjerovali da bi mogao biti počinitelj suzili na točno 24 osobe, do sada istraga nije pokazivala značajnije rezultate jer se DNK tragovi na mjestu zločina nisu mogli usporediti s policijskom bazom podataka.

No, osim sa srpskim MUP-om, naša policija surađuje i s policijama iz Kanade i iz Meksika, kojima su poslali tragove DNK izuzete ispod noktiju ubijene Meksikanke.

Jedna od tih osoba bio je i Selenin brat Emmanuele, koji je prije tjedan dana napustio Hrvatsku i zaputio se majci u Meksiko. Kako je Jutarnji bio pisao, Emmanuele je pušten nakon poligrafskog ispitivanja i zbog činjenice da na mjestu zločina na splitskom Marjanu nisu pronađeni nikakvi njegovi tragovi.

DNK trag nije pomogao

Selena Graciano brutalno je ubijena 22. kolovoza na Marjanu, a njezino je tijelo nakon trodnevne potrage pronađeno zakopano blizu vrha Telegrin. Ubojica joj je gotovo odrubio glavu i njezino tijelo pokrio lišćem i humusom. U blizini njezina tijela tada je pronađen i ruksak za koji se vjeruje da pripada ubojici. U njemu su pronađeni nož, samoljepljiva traka, nekoliko sendviča, dva Selenina fotoaparata i krvavi dres Milana. DNK tragovi do sada policiji nisu pomogli pa su potražili pomoć javno objavivši dres.

Policijska uprava Novi Sad: U vezi smo s MUP-om

U novosadskoj policiji potvrdili su nam da rade na slučaju.

- Policijska uprava Novi Sad u kontaktu je s MUP-om RH i provjerava sve informacije o spomenutom slučaju - kažu u Službi za informiranje PU Novog Sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:53